Tapular çıktı, 1.5 yılda bitecek

Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi'nin tapuları çıktı, ihale yapıldıktan 1.5 yılda işyerleri bitirilecek.

18 Temmuz 2018 Çarşamba 14:04
Tapular çıktı, 1.5 yılda bitecek

Çorum esnafını yakından ilgilendiren Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi’nde tapu sevinci yaşandı. İçerisinde bin dükkan, sosyal tesisler, konferans salonları, spor kompleksleri, cami ve dinlenme parklarının da bulunduğu dev proje; Küçük Sanayi Sitesi ile Organize Sanayi Bölgesi arasında köprü olacak.

Yapılan açıklamaya göre, Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi Başkanı Yalçın Kılıç; ”7 yıldır özlemle ve sabırla beklediğimiz projemiz Çorum’a hayat verecektir. Bizlere inanan güvenen bütün esnaf kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 Çorumlu esnaf ve sanatkarların heyecanla beklediği projede artık tapularında çıktığını açıklayan Yalçın Kılıç, uzun zamandır yoğun uğraşlar verdikleri projede sona geldiklerini belirterek, tapuların Milli Emlak’tan teslim alındığını bildirdi. Kılıç ayrıca, artık önlerinde hiçbir engel kalmadığını hatırlatarak, bundan sonraki süreçte ihale sürecini başlatacaklarını kaydetti.

140 HEKTARLIK BİR ALANDA KURULACAK

Çorum’un en büyük projelerinden birisi olma özelliğine sahip S.S. Ahi Evran Sanayi Şehri, Yaydiğin mevkii Organize Sanayi Bölgesi kuzeyinde 140 hektarlık bir alanda kurulacak. Kooperatif çalışmaları doğrultusunda 500, bin, bin 500 ve 2 bin metrekarelik dükkânların yanı sıra; içerisinde eğitim, spor tesisi, yenilebilir enerji üretim tesisi, Belediye hizmet alanı, spor tesisi ve cami gibi alanlarının da olacağı Sanayi Şehri; gerek konumu, gerekse geniş bir yelpazeyi kaplaması açısından Çorum’un en büyük sanayisi olacak.

1.5 YIL İÇERİSİNDE BİTİRİLMESİ BEKLENİYOR

Diğer yandan tapuların çıkmasıyla beraber projenin hayata geçirilecek olması üyeler arasında da büyük sevinçle karşılandı. Çorum’un ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte olan Ahi Evran Sanayi Şehri, Anadolu kaplanları olarak bilinen Çorum’un hem ufkunu açacak, hem de esnafa rahat bir nefes aldıracak. Modern ve son sistem teknolojilerin kullanılacağı Ahi Evran Sanayi Şehri’nde, ilk kazma yapılacak ihalenin ardından vurulacak ve projenin 1.5 yıl içerisinde bitirilmesi öngörülecek.

Son Güncelleme: 18.07.2018 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165