Tartışmalı konuda son noktayı koydu

Günlerdir kamuoyunda tartışılıyordu. Erdoğan kimseden danışmanlık hizmeti alınmayacağını söyledi

06 Ekim 2018 Cumartesi 11:58
Tartışmalı konuda son noktayı koydu

AK Parti'nin Kızılcahamam kampındaki istişare toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir kamuoyunda tartışılan Amerikan firması McKinsey’den ekonomiyle ilgili danışmanlık alınması konusunda son noktayı kaydı. Erdoğan, "Bakan arkadaşlarıma söyledim, 'bunlardan fikri danışmanlık almayacaksınız' dedim.

Ankara Kızılcıhamam'da "Tevazu, Samimiyet, Gayret ile Önce Millet Önce Memleket" temasıyla düzenlenen AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

"Türkiye'de kriz yok. Türkiye'de ekonomi ile alakalı bir manipülasyon var. manipülatif bir hareket var" diyen Erdoğan, McKinsey tartışmalarıyla ilgili bakanlara talimat verdiğini bildirerek "Fikri danışmanlık almayacaksınız' dedim, biz bize yeteriz" açıklamasını yaptı.

Erdoğan’ın bu konuyla ilgili sözleri şöyle: Bu zat, ekonomi yönetimimize hizmet vermek üzere ücreti mukabilinde tutulmuş bir danışmanlık firması üzerinden sorduğu sorularla bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Buna o fırsatı vermemek için, tabi özel sektör bizi ilgilendirmiyor, bakan arkadaşlarıma söyledim, 'bunlardan fikri danışmanlık almayacaksınız' dedim. Onun hezeyanlarıyla kafası karışmış olan varsa şunu izah etmek isterim. Türkiye eskiden her şeyini ABD'ye teslim etmişti. Türkiye bu felaketi tek parti ve milli şefi İnönü döneminde yaşamıştır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2018-10-06 16:50:02

Baş döndürücü bir gelişme