Tatil dolu dolu geçti

Çorum Belediyesi Gençlik Merkezleri bünyesinde açılan yaz kurslarına 4 bin 749 öğrenci katılıyor.

11 Ağustos 2018 Cumartesi 18:50
Tatil dolu dolu geçti

Çorum Belediyesi Gençlik Merkezleri bünyesinde açılan yaz kurslarına katılan 4 bin 749 öğrenci hem öğreniyor hem de tatilin keyfini çıkarıyor.

Gençlik Merkezleri akademik kursların yanında kişisel gelişim kursları da düzenliyor. Yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmek isteyen 4 bin 749 öğrenci, Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerinden faydalanıyor. Öğrenciler eğitime destek kursları, sanat ve yetenek kursları sportif olmak üzere toplam 43 branşta kurs alıyor.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Gençlik Merkezlerinde düzenlenen kurslarla ilgili yaptığı açıklamada; şöyle dedi;“Öğrencilerimizin yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini istiyoruz. Bu amaçla da gençlik merkezlerimizde 43 branşta kurs açtık. Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerimizde her yıl bir önceki yıla göre çok daha fazla rağbet görüyor. Kurslarımıza katılan öğrencilerimizin sayısı her yıl artıyor. Bu durum sorumluluğumuzu da artırıyor. Merkezlerimize gelen öğrenciler akademik kurslarla okul bilgilerini pekiştirirken, kültür ve sanat kurslarıyla kişisel gelişimlerine katkı sağlıyorlar. Enstrüman, el sanatları, resim spor akıl oyunları, drama kursları gibi birçok alanda kendilerini geliştirme imkânı buluyorlar. Öğrencilerimiz ilgi ve yeteneklerine uygun kurslara katılarak yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Bu kurslar çocuklarımızın sosyalleşmesine de büyük katkılar sağlıyor.”

VELİLER MEMNUN

Yaz kurslarının öğrencilere katkılarından, öğrenciler kadar velileri de memnun. Veli Gülsüm Aslan, "Kızım NFK(Necip Fazıl Kısakürek) Gençlik Merkezinde Kur’an Kursuna geliyor. İki ayda Kur’an'a geçti, birçok sure öğrendi. Ayrıca haftada bir satranç kursuna ve akıl oyunları kursuna geliyor. Evladımdaki gelişimi gördükçe kursların ne kadar faydalı olduğuna şahit oluyoruz. Belediyemizin bu hizmetinden çok memnunum, kızım da çok memnun. Çorum Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"dedi.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerinde kurslara katılmak için Alaca'dan geldiğini belirten Kadir Güler, "İngilizce, matematik, el sanatları, akıl oyunları ve resim kurslarına gidiyorum. Burada katıldığım kurslar derslerimdeki başarıyı artırıyor. Aynı zamanda hocalarımız bizi pikniğe götürüyor, bowling ve çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Hocalarımıza ve Belediyemize böyle bir hizmet sunduğu için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Şeydanur Cankar da, Fen Bilgisi Öğretmenliği okuduğunu, yazları ise bu kurslara katılarak tatili en iyi şekilde değerlendirdiğini belirterek, "Buraya el sanatları kursuna geliyorum, ahşap boyadık. Şu anda kokulu taş yapıyorum bundan sonra da keçeden anahtarlık yapacağım. Buradaki ortamı çok seviyorum herkese de tavsiye ediyorum."dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.