Temel gıdada KDV yüzde 1'e iniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, temel gıdada KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğinin müjdesini verdi.

12 Şubat 2022 Cumartesi 15:30
Temel gıdada KDV yüzde 1'e iniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni ekonomi paketi programına videokonferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan törende önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, temel gıdada KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğinin müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Tüm iş dünyamızın değerli temsilcilerini en kalbi duygularla selamlıyorum. Bu süreç içerisinde gerek şahsıma, gerek aileme gösterdikleri ilgi için çok çok teşekkür ediyorum. Allah bu tür imtihanlardan bizleri muhafaza eylesin.

Türkiye'nin enflasyonla mücadelesinde bu toplantı önemli bir dönüm noktasında olacak. Geçtiğimiz yılın son ayların yaşadığımız kur dalgalanmasının piyasalarda yol açtığı paniğin ülkemiz ekonomisinin gerçekleri ile alakasının olmadığını herkes kabul edecektir. Bugün bu adımlarından birinin müjdesini sizlerle ve milletimizle paylamak üzere bir aradayız.
KDV oranlarında değişiklik oldu. Temel gıdada yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz. Enerjiden gıdaya kadar her alanda milletimizi enflasyona ezdirmemek için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu vergi indirimi enflasyon ile mücadelede önemli bir kazanım anlamıma gelmektedir. Et, balık, çay kahve, peynir, şeker gibi temel ürünlerindeki KDV'yi yüzde 1'e indiren resmi kararı yarınki resmi gazetede yayımlıyoruz.

Sektörlerden pazartesi gününden itibaren doğrudan vatandaşlarımıza yansıtacakları bir yaklaşım bekliyoruz. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmamalıyız.Türkiye gemisinin her kazanımı 84 milyonun kazancı olduğu gibi aldığı her yara da ortak kaybımızdır. İstihdam da tarihimizde ilk defa 30 milyonu geçtik. İhracatımız rekor tazeleyerek artıyor. Turizmde başlayacak büyük hareketliliğin sinyallerini şimdiden alıyoruz. Enflasyon ile mücadele safhına herkesin katılmasını istiyoruz.

Aynı zamanda bir denetim seferberliği başlatıyoruz. İlgili bakanlıklarımız, fiyatları makul izahı olmayan şekilde artırılmış ürünlerle mücadele edeceklerdir. Yeniden tek haneli enflasyona geçeceğiz. 2023'te yeniden tek haneli enflasyonla tanıştıracağız. Hayata geçirmekte olduğumuz Türkiye ekonomi modelinin içerde ve dışarıda daha çok anlaşıldığı benimsenmektedir.

Enflasyon ile mücadelede iş dünyasından aynı samimi desteği bekliyoruz. Bu duygularla KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e inmesi kararımızın hayırlı olmasını diliyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.

Haber7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslında olan.! 2022-02-12 16:50:18

Yilbasindan öncede, elektrik faturalari icin trt payi mujde olarak verilmişti. Sonuç %125 zam.

Avatar
King Kong 2022-02-12 17:38:04

Hiç bir şey olmaz, kimse fiyatlarda indirim falan beklemesin. Her şeyin fiyatı daha da artar. Ülkemizdeki ekonomik durum iktisat tarihinde görülmemiş örnekler veriyor kdv idniriminde de aynı durum olur.

Avatar
Vatandaş 2022-02-14 18:55:29

İnanın bu kartel marketler vatandaşa ihanet ediyorlar. Iki gün önce zamladılar, KDV indiriminden fazlasını bir iki gun once zamlamışları. Yüzlerce üründe böyle yaptılar. Zehir zıkkım haram olsun. KDV indirimini bile istismar edim zamma çevirdiler. Haram olsun. Devlet ne yasın, hükümet ne yapsın bu aç gözlere

Avatar
Çorum'lu 2022-02-14 21:34:19

Türkiye de LİYAKAT olmadığı için, Berberden Kasap, Kasaptan Berber olmaz.

banner165