Tescilli ürün, turşu tesisi için yeni gelişme

Çorum’un İskilip İlçe Belediye Başkanı Ali Sülük’ün girişimleriyle kurulacak olan, Turşu Fabrikası’nın ekipmanları geldi. 

27 Ekim 2021 Çarşamba 13:40
Tescilli ürün, turşu tesisi için yeni gelişme

Çorum’un İskilip İlçe Belediye Başkanı Ali Sülük’ün girişimleriyle kurulacak olan, Turşu Fabrikası’nın ekipmanları geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen, 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan projeler hayata geçiriliyor. Proje kapsamında S.S İskilip Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine, Turşu Atölyesi Ekipmanları teslim edildi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR

S.S İskilip Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Suna Kambur, “Çorum Valiliği öncülüğünde Belediye Başkanımız Ali Sülük Bey’in girişimciliği ile Turşu Fabrikamızı ilçemize kazandırdık. Fabrikamızın Ekipmanları elimize ulaştı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

ÜRETEN VE GELİŞEN İSKİLİP VAADİ

Belediye Başkanı Ali Sülük ise yaptığı açıklamada; 'Güçlü Kadın Güçlü Gençlik' Projemizle; coğrafi işaretli ürünümüz olan, İskilip Turşusunun üretileceği, Turşu Atölyesi Ekipmanlarının teslimatını yaptık. ‘Üretken Belediyecilik’ anlayışıyla çalışmalarımıza devam edip, onlar için yeni iş sahaları kurmaya ve her geçen gün büyüyen ve gelişen İskilip için çalışmaya gayret göstereceğiz. Üreten ve gelişen bir İskilip için çalışıyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 27.10.2021 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2021-10-27 17:03:29

Başkan İSKİLİPİN çehresini açtı. Makineleşerek ve tarım bilgisi ile ilçede çok sayıda bağ bahçe var ekilmeyen. bunları belediye el atıp tarıma katabilir. zamanında meyvesuyu fabrikalarından bahçeleri meyveleştirip. meyvelerine talip olunduğu söylenmişti. bağlar benzeyen değerlenir. üretmeyi biliyor ancak ilçe teknik olarak da öğrenir. hayırlı uğurlu olsun. arkası gelir inşalllah

Avatar
İskilipli 2021-10-27 19:13:43

İlçemizin bağlarından da benzeri Tokatta olduğu üzere Üzüm yaprağı yönünde girişimde bulunulması. Girişim güzel. Muvafakat olunur inşAllah.