Tımarlı bereketlendirecek

Kızılırmak Tımarlı Sulaması Çorum ve Çankırı'nın tarım arazilerini bereketlendirecek.

13 Ağustos 2018 Pazartesi 15:58
Tımarlı bereketlendirecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen ve Çorum ve Çankırı’daki tarım arazilerini bereketlendirecek olan Kızılırmak Tımarlı Sulaması 2. Kısım proje inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Çorum’da nasibini aldı.

Tımarlı Sulaması 2. Kısım inşaatının tamamlanması ile Çankırı’da 13 bin 350 dekar ve Çorum’da ise 63 bin 700 dekar olmak üzere toplam 77 bin 50 dekar alanın cazibe ile sulanması sağlanacak. Ayrıca bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte bölge insanının ekonomik olarak gelişmesine katkı sunulacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çankırı ve Çorum için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini kaydederek, "185 milyon 327 bin TL yatırım bedelli bu dev proje ile münbit topraklarımızı modern sulama sistemine kavuştururken, çiftçilerimizin yüzlerini de güldürmeye devam edeceğiz. Ayrıca ülke ekonomisine yılda 54 milyon TL zirai gelir artışı sağlanacak ve 15.500 bin kişiye de doğrudan istihdam kapısı açılacak.”dedi.

Son Güncelleme: 13.08.2018 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayatlı 2018-08-13 17:59:05

keşke haberi yapmadan araştırsaydınız tımarlı şantiyesi kapandı şu an çalışma yok