TKDK İskilip’e desteğe hazır

Tarım ve Kırsal Kalkınma Çorum Koordinatörlüğü’nce (TKDK) İskilip’te bilgilendirme semineri düzenlendi.

27 Ekim 2014 Pazartesi 10:22
 TKDK İskilip’e desteğe hazır


Tarım ve  Kırsal Kalkınma Çorum Koordinatörlüğü’nce (TKDK) İskilip’te bilgilendirme semineri düzenlendi.


Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Çorum Şubesi’nin organize ettiği seminer İskilip Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Toplantının açış konuşmasını yapan İskilip kaymakamı sayın Şuayib Gürsoy,  iş adamları ve bölge halkına proje ve yatırım çağrısında bulunarak  İskilip’in kazanmasının Çorum ve Türkiye’nin kazancı olduğunu söyledi.  İlçenin özellikle yöresel el sanatları  alanında işadamlarından destek alabileceğini ifade etti.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğü uzmanları,  ipart programı proje çağrısı ile alakalı konularda  kurumun süt üretimi, et üretimi, süt işleme, et işleme, meyve-sebze işleme, su ürünleri, tıbbı ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi veya işlenmesi, arıcılık, süs bitkileri, yerel tarım gıda ürünlerinin üretilmesi, el sanatları, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı konularında hazırlanacak projelere destek verileceğini ifade etti.  13 çağrı döneminin 10 Kasım 2014 tarihinde başlayacağını belirten (TKDK) yetkilileri, konferensa  katılan ları bilgilendirdi.


2013 yılı içerisinde 21 milyon TL'yi aşan bir hibe desteğinin Çorumlu yatırımcıyla buluşturulduğuna vurgu yapan yetkililer, Çorum TKDK'nın 42 il içerisinde 6. sırada yer aldığını dile gteirdiler.

Destek alacak  yatırımcıların  öz semayelerinin olması gerektiğini vurgulayan uzmanlar,  yatırım için proje hazırlanması çağrısını yinelediler ve her türlü teknik konuda yatırımcılara teknik destek vermeye hazır ve donanımlı  olduklarını kaydettiler.


Mesai saatleri içerisinde 223 00 27 numaralı kurum telefonundan her türlü bilginin alınabileceğini aktaran uzmanlar, PTT Başmüdürlük Binası 3. katında bulunan kurum merkezine bizzat gelerek de her türlü bilgi ve desteği alabileceklerini dile getirdiler.


TÜMSİAD ÇorumŞube  Başkanı Abdurrahman Kılıç ise,  kısa bir tanıtım ve teşekkür konuşması yaparak başta  Kaymakam  Şuayib Gürsoy olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.




Son Güncelleme: 27.10.2014 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.