TSO duyurdu, 31 Aralık’ta başlıyor

TSO, Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında adlarına yetki belgesi düzenlenen firmalara hatırlatmada bulundu.

16 Eylül 2019 Pazartesi 16:11
TSO duyurdu, 31 Aralık’ta başlıyor

Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde adlarına C2, C3, K1, K3, L1, L2, N1, N2, R1, R2, M1, M2, P1, P2, T1 ve/veya T2 yetki belgesi düzenlenmiş firmaların, faaliyetlerine ilişkin bilgileri Bakanlıkça oluşturulan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemine (U-ETDS), elektronik olarak bilgi göndermeleri konusunda yükümlülüklerinin bulunduğu hatırlatılarak, uygulamanın 31.Aralık 2019 tarihinden itibaren başlayacağı duyuurldu.

Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi;

“Bununla birlikte, yetki belgesi sahipleri, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri kart verme otoritesine göndermelerinin zorunlu olup, uygulama 01.01.2020 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Her iki uygulamaya ilişkin olarak, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı görevlileri tarafından, 20.09.2019 Cuma günü saat: 09:00 – 14:00 saatleri arasında Çorum TSO Toplantı Salonu’nda bölgesel bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

İlgili belgelere sahip firmalarımızın seminere katılmalarından memnuniyet duyulacaktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.