Tufan Köse'den bir öneri

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin cevaplandırması talebiyle önerge verdi.

28 Ocak 2022 Cuma 10:50
Tufan Köse'den bir öneri

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, esnaf ve çiftçiye destek için benzin ve motorinden ÖTV alınmaması önerisinde bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talebiyle önerge veren Köse,önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Pandemi süreciyle beraber iş yerleri kapanan, iflas eden ve borçlarını ödeyemeyen esnafımız neredeyse her saat başı gelen zamların dayanılamayacak yükü altında kalmıştır. Yaşanan ekonomik krizle beraber, korkunç bir pahalılık, dizginlenemeyen elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarındaki artış, tüm vatandaşlarımızı zorlamaktadır. Hükümetin yanlış ekonomi politikaları sebebiyle ise, yoksulluk içinde yaşayan enerji faturasını bile ödeyemeyen 5 milyon hanenin olduğu bir ülke durumuna geldik. Özellikle esnaf ve küçük ölçekli işletmeler, pandeminin yarattığı krizin yanında, şimdi de elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlarla darbe almaktadır. Akaryakıt fiyatları döviz kurlarındaki artışla tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Esnafımız artan maliyetlerin altında ezilmektedir. Bu nedenle esnafımızın, çiftçimizin beklentisi bu süreç bitene kadar benzin ve motorinden ÖTV alınmamasını talep etmektedirler. Bu bağlamda, pandemiyle beraber iş yerleri kapanan, iflas eden esnafımız, artan maliyetler sebebiyle üretemeyen çiftçimiz, her saat başı elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sebebiyle tek başına bırakılmıştır. Esnafımıza ve çiftçimize destek için, benzin ve motorin fiyatları düşene kadar ÖTV’nin kaldırılmasına yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?”

Son Güncelleme: 28.01.2022 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2022-01-28 12:41:43

Bu kim?

Avatar
Ssk mı :) 2022-01-28 19:47:44

Şu an sgk nın açığı kılıçtaroğlunun müdür olduğu dönemden 10 kat fazla.. Hadi yüreğin varsa çıkıp REİS SGK yı batırdı desene.. Diyemezsin çünkü korkak bir beslemesin..

Avatar
Çorum'lu 2022-01-28 15:10:00

TUFAN KÖSE BİR KERE DE ÇIK, ÇORUMUN YAPILMAYAN YARIM BIRAKILAN YATIRIMLARINI ULUSAL MEDYADA ANLAT. MUHALEFET MİLLETVEKİLİ DEDİĞİN SEÇİLDİĞİ ŞEHRİN SORUNLARIYLA İLGİLENİR. TUFAN KÖSE ÇORUM İÇİN HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMİYOR. ÇORUMUN MUHALEFET MİLLETVEKİLİ OLARAK ÇORUMA NE GİBİ BİR FAYDASI VAR. TUFAN KÖSE SAYESİNDE İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ RAHATLAR. ÇÜNKÜ MUHALEFET MİLLETVEKİLİ 20 SENEDİR BİTİRİLMEYEN İLÇE YOLLARINI, YARIM KALAN HAVALİMANI'NI, DEMİRYOLUNU, ACEMİ ASKERİ BİRLİĞİNİ,POLİS OKULUNU, ESKİ DEVLET HASTANESİNİ, ONKOLOJİ MERKEZİNİ, ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİNİ VB. ÇIK ULUSAL KANALLARDA YERLERİNE GİDEREK, YERİNDE KAMERALAR KARŞISINDA ANLAT. MUHALEFET DEDİĞİN ÇORUMUN VE ÇORUMLULARIN ÇIKARLARINI ARAMAKTIR. ALDIĞINIZ OYLARIN HAKKINI VERİN. ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYANDIRIN. NASIL OLSA OYLARI ALDIN, BANANE ÇORUMDAN DEMEYİN. MUHALEFET NASIL YAPILIR, HALA DAHA BİLMİYORLAR.

Avatar
Vatandaş 2022-01-28 13:50:00

Senin genel müdürün bay Kemal SSK yı nasıl batırdı onun hesabını versin önce.hepiniz hesap vereceksiniz bu millete.

Avatar
Ahmet 2022-01-28 16:59:18

Bu adam yaşıyormuydu .arkadaş yok şöyle bir ordu milletvekili Cemal güzelyurt

Avatar
Tarık 2022-01-28 19:14:22

bir vekil, iki,üç olur Çorum ihtiyaçları neler? Elcevab; Tren yolu, uçak, ilçe ve il bağlantı yolları, geçiren bulama projeleri, okullar, yurtlar, Acemi talimgahı, Polis meslek yüksek okulu, üniversiteye yöreye uygun ek bölüm açılması için JBANĞIR BANĞIR DUYURUR İSE, ev kadınlarına sosyal hakpar vs vs

Avatar
Osmanciklı 2022-01-28 20:47:23

çorumlu hiç bir vekilin çorum’a zerre faydalari yok ,parti fark etmez

Avatar
Çorum 19 2022-01-29 01:12:57

CHP de eskiden her dönem il başkanlari sırayla bir donem milletvekili olurlardı iyi parti hullesiyle sayın vekil ömür boyu ilk sırayı garantiledi vekillik bekleyen geridekilere üzülüyoruz çünkü bu kafayla Çorum'dan 10 vekil de secilse chp 1 çıkarır artı akp li vekiller fır dönerken eski vekil şoförler odası başkanı Çorum'a arzı endam ettiğinde dalgıçlar otel restorandan çıkmazdı sayın kösenin de Çorumu turlayip halkın içine girmekten ayaklarına karasular inmistir

banner165