TÜİK vejeteryan mevsimini başlattı

BASK Temsilcisi Hayati Çam, Mayıs ayı enflasyon oranına dikkat çekerek, TÜİK’in vejetaryen mevsimini başlattığını bildirdi.

09 Haziran 2019 Pazar 23:39
TÜİK vejeteryan mevsimini başlattı

BASK Çorum İl Temsilcisi Hayati Çam, memur ve emeklilerinin  merakla beklediği Mayıs ayı enflasyon oranının yüzde 0,95 artışla açıklanmasının TÜİK’in bir mucizesi olduğunu savunarak, TÜİK’in vejetaryen mevsimini başlattığını bildirdi.

Çam, yaptığı açıklamada özetle şöyle dedi;

“TÜİK tarafından açıklanan  rakamlara göre Mayıs ayı enflasyon oranı (TÜFE)  % 0.95 artarak, 2019 yılının ilk 5 aylık enflasyon oranı % 4,99 olarak gerçekleşmiştir.

Bu durumda  memur ve emeklileri için % 1 oranında enflasyon alacağı doğmuştur.

TÜİK RAKAMLARI NEYİ AMAÇLIYOR?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlar analiz edildiğinde ortaya ilginç sonuçlar çıkmaktadır.

Mayıs ayında gıda ve alkolsüz içecekler gurubunda enflasyon oranı % 1,18 düşmüş gösterilmektedir. Ramazan ayında tüketici enflasyonunun düşürülmüş olması oldukça manidardır.

2019 yılının ilk beş ayında, harcama gurubunun dörttebir’ine karşılık gelen gıda ve alkolsüz içecek harcamalarındaki artışın % 10,23 olması ayrıca düşündürücüdür.

Çünkü bu oran memur ve emeklinin mutfak enflasyonudur. Mutfak enflasyonunun yıllık oranı ise % 28,44 olarak ve yıllık en fazla artış gösterilen gurup olarak açıklanmasına rağmen Mayıs ayında ve Ramazan olmasına rağmen % 1.18 düşüş gösterilmesi TÜİK’in enflasyon hesaplamada vejetaryen mevsimini başlattığını göstermesi bakımından ilginçtir.

Gıda ve alkolsüz içeceklerde yıllık artış % 28,44 ile yıllık enflasyonun 9,73 puan üzerindedir.

TÜİK’in açıkladığı ısmarlama oranlar bile memur ve emekli için mutfaktaki yangının büyümeye devam ettiğini göstermektedir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Garibin çilesi 2019-06-10 19:12:35

Çok doğru tespitler,ancak haziran enflasyonu yarım puan gelir ve öngörülen zam oranı ile memur ve emeklisine 5 puanlık bir zam bile yapılmaz.Pazarda satılan yeşillik ile sebze - meyve fiyatları dar gelirli,asgari ücretli,emekli ve alt seviyede maaş alan memurlara hala pahalı gelmekte,bahsettiğimiz vatandaşlar vejetaryen türü ürünleri satın almak yerine sadece seyretmekle yetinmektedir.AKP/TUİK 'in enflasyonu ile pazardaki enflasyon tüketici lehine uyumlu değildir.