Tüketicilere çağrı

Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Necati Gül, enflasyonla topyekün mücadele programı kapsamında bazı temel tüketim maddelerinde döviz kurundaki düşüş oranında indirim yapılmadığını savunarak, tüketicilere raf fiyatlarını takip etmesini istedi.

21 Ekim 2018 Pazar 23:12
Tüketicilere çağrı

Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Necati Gül, enflasyonla topyekün mücadele programı kapsamında bazı temel tüketim maddelerinde döviz kurundaki düşüş oranında indirim yapılmadığını iddia etti.

Gül, marketlerde yaptığı araştırma sonucunda indirim oranlarının dövizdeki düşüş kadar olmadığını belirterek, özetle şu görüşlere yer verdi; “Döviz kurundaki artış sonrası başta gıda ürünleri olmak üzere temel tüketim maddelerinde meydana gelen artışa dikkat çekerek, Döviz kurundaki artış nedeniyle Türk Lirasının değer kaybetmesiyle birlikte başta gıda ürünleri olmak üzere temel tüketim maddelerine zam üstüne zam geldi. Eylül ayında da enflasyon beklenenin üstünde çıktı.

Bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘Enflasyonla topyekün mücadele programı’ açıkladı. Bu program kapsamında bir çok firma bu mücadeleye destek olmak için fiyatlarında % 10 indirim yapıp, yıl sonuna kadar zam yapmayacaklarını belirtti.

Buraya kadar her şey güzel ve hoş. Lakin bir çok firmanın desteği raf oyunundan başka bir şey değil. STK temsilcisi olarak bir market zincirinde bazı ürünlerin fiyat artışını takip etme ihtiyacı hissettim. İndirim yapılacağı belirtilen ürünlerden 500 gr olan süzme peynirin ulusal bir market zincirindeki raf fiyatı; 02/10/2018 tarihinde 12,95₺ yerine 8,95₺, 14/10/2018 tarihinde aynı ürün 12,95₺ yerine 10,95₺, 21/10/2018 tarihinde yine aynı ürün 12,95₺ yerine 08,95₺ denilmiş. Çiftçiden alınan sütte herhangi bir değişiklik olmadığı halde, 20 günlük serüvende önce bindirip sonra indirmiş.
Bu durum başka ürünlerde de var mı bilmiyorum. Sayın bakanın yanında boy gösterip sonra bunu yapmak milletin aklıyla dalga geçmek değil de nedir.?
Pazara ve çarşıya inildiğinde bu % 10 meselesinin amaç dışına çıktığını, göz boyamaktan ileriye gitmediğini gözlemlemek hiç de zor olmasa gerek.
Döviz kurunda ki düşüşe rağmen raf ve pazarda; düşüş oranı kadar indirim olmaması olayın bir başka handikapı.
Sonuç olarak bu durumu hükümet iyi değerlendirmeli, milletimiz raf takibini iyi yapmalı ve gerekli tepkiyi göstermelidir.”

Son Güncelleme: 22.10.2018 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2018-10-21 23:27:48

Ulusal market zincirine sahip bir markette geçen hafta 13tl olan peynir bu hafta 15tl indireme katılacağını beyan eden bir market neler yahğlmela çalışılıyor indirimli bu nasıl iş