Türk Lirası değer kazanıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası ve Merkez Bankası Başkanının açıklaması sonrası döviz sert düştü, TL değer kazandı.

09 Kasım 2020 Pazartesi 15:20
Türk Lirası değer kazanıyor

Cuma günü piyasaların kapanması ile bu saatlere kadar geçen sürede piyasalarda çok hızlı değişiklikler yaşandı. Bilindiği üzere Ekonomi bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından yaptığı istifa açıklaması ve akabinde yerine düşünülen Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın açıklaması sonrası dolarda sert düşüşler yaşanmaya başladı.

Geçen cumayı 8.51 seviyesinde kapatan dolar/TL bu sabah itibarıyla 8.18'e kadar geriledi. Ardından 8.29'a tırmandı. Cuma günü 10.12 olan Euro/TL 9.75'e düştü. Sonra, 9.85'e yükseldi. Bununla birlikte altın fiyatlarında da düşüş yaşandığı gözlendi. Dolardaki düşüşle birlikte Türk lirası yüzde 5 değer kazandı. 

Türk Lirası değer kazanıyor. Habercim19.com

Berat Albayrak resmi Instagram hesabı üzerinden şu notu paylaşarak istifasını belirtmişti.

"Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım'' yazdı.

Fakat yapılan bu açıklama ve istifa üzerine Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan bir açıklama veya yorumlama bulunmuyor. Bu nedenle resmi şekilde kurumlardan yapılacak açıklama beklenmeye başlandı. 

Peki Ne Olmuştu?

Berat Albayrak sağlık sorunları nedeni ile kendi hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak istifasını belirtmişti. Yapılan istifa metnini habercim19 ailesi olarak siz değerli okuyucularımıza aktarıyoruz.

''Kamuoyunun dikkatine

Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım.

Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edeceklerdir.

Enerji'de olduğu gibi Ekonomi'de de ektiğimiz tohumlar çokta uzak olmayan bir gelecekte koca koca çınarlara dönüşecek ve ülkemizi tam bağımsızlık hedefine ulaştırdığına şahit olacağız inşaallah. Bundan en ufak bir şüphem yoktur.

Bu 5 yıllık süre zarfında benimle bu zor ama kutsal yükü yüklenen tüm yakın mesai arkadaşalarıma teşekkür ediyorum. Çokça hakkım geçmiştir haklarını helal etsinler. At izinin iti izine karıştığı, Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun.

Türkiye tarihindeki belkide en kritik dönemlerden sayılacak olan bu 5 yıllık süre zarfında ülkeme ve ümmete hizmet etmeyi bana nasip eden Rabbime sonsuz hamdolsun.

Gaybı, kalpleri ve hakiki niyetleri bilen mutlak güç sahibi Cenab-ı Allah bizleri Sırat-i Müstakim'den ayırmasın.

Sonumuzu hayreylesin...

Berat Albayrak'''

Yapılan istifa üzerine gözler AK Parti'ye çevrilmişken ilk açıklama MYK üyesi Mehmet Muş'tan geldi. Yapılan açıklama şu şekildedir.

Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz.

Habercim19 ve ülke olarak yapılacak açıklamayı bekliyoruz. Alınacak son dakika gelişmesi akabinde sizleri en kısa sürede gelişmelerden haberdar edeceğiz. Siz de yapılan istifa üzerine yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Son Güncelleme: 09.11.2020 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslında olan.! 2020-11-09 15:59:08

ALLAH’tan kabile devleti değiliz ya olaydık! Şu saat olmuş halen Resmi bi açıklama yok, kimin ne yaptığı belli değil ALLAH sonumuzu hayreylesin.

Avatar
MUZO 2 2020-11-10 12:19:44

DİĞERLERİNE DE BAYRAK DEĞİŞİMİ İSTİYOR MİLLETİMİZ.