Türkiye'nin gururu

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum'nu Sungurlu ilçesindeki savunma sanayi yatırımlarının Türkiye'nin gururu olacağını söyledi.

25 Kasım 2022 Cuma 13:44
Türkiye'nin gururu

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum’un Sungurlu İlçe Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek, barut, fişek ve kapsül fabrikalarının inşaatlarını inceledi. Ahlatcı, "Bu gurur hepimizin. Yerli ve Milli üretim tesisleriyle dolan Sungurlu'muz Türkiye’nin yükselen yıldızı oluyor" dedi.

TÜRKİYE’NİN GURURU TESİSLER SUNGURLU’DA

Sungurlu'da sadece Çorum'un değil Tüm Türkiye'nin gururu olacak tesislerin yapıldığını belirten Yusuf Ahlatcı, şunları ifade etti: "Savunma Sanayimizde tamamen yerli ve Milli imkanlarımızla üretim yapacak tesislerimiz hizmete girdiğinde Kahraman Ordumuza ve Emniyet Güçlerimize Sungurlumuzda üretilecek mühimmatımızla büyük katkı sağlayacak olmamızda hepimizi ayrıca gururlandırmaktadır.

BÜYÜK SANAYİ YATIRIMI

Sungurlu Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden Türkiye'nin en büyük savunma sanayi yatırımı barut, fişek ve kapsül fabrikalarının inşaatlarını incelemede bulunduk. Sungurlu OSB’mizde temeli atılan barut, fişek ve kapsül fabrikalarımızla sanayi ve ihracat kenti Çorum’umuz, önemli bir savunma sanayii üssü haline gelecek.

6 MİLYARLIK YATIRIM

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ koordinatörlüğünde Sungurlu OSB'de kurulacak alanda, Nitrogliserin, Nitroselüloz ve Küresel Barut Üretim Tesisleri, Fişek Üretim Tesisi ve Kapsül Üretim Tesisi bulunacak. Barut, barutun ham maddesi nitrogliserin ve nitroselüloz, fişek ile kapsül fabrikalarından oluşacak tesislerimiz 6 milyar liralık yatırım tutarına sahip. Türkiye'de tek seferde temeli atılan en büyük savunma sanayisi yatırımı.

2 BİN 500 İSTİHDAM

Burada bütün fabrikalar tamamlandığında 2 bin 500 hemşehrimiz istihdam edilecek. Bu kalemlerde Türkiye'nin ithalatı 200 milyon avro, bu 200 milyon avro da memleketimizde, ülkemizde kalmış olacak."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇRM 2022-11-25 14:15:13

Fabrikayı bitirip Katar'lılara satmazlar İNŞALLAH

Avatar
iskilipden 2022-11-25 16:45:23

yol üzeri konumda inşAllah olur

Avatar
mh19 2022-11-28 09:20:57

Fabrikayı eleştiren zihniyetler 1915 de dedeleri gider iken geride kalan torunları