Türkiye’de ilk, Avrupa’da sayılı yatırımlarından

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Çorum'un Sungurlu ilçesinde temeli atılan fabrikaların Türkiye'de ilk olduğunu açıkladı.

14 Ağustos 2022 Pazar 01:10
Türkiye’de ilk, Avrupa’da sayılı yatırımlarından

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Türkiye’nin savunma sanayiinde çağ atladığını belirterek, “Türkiye’de ilk, Avrupa’nın sayılı yatırımlarından birinin temelini atıyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Çorum Sungurlu Organize Sanayii Bölgesi’nde Savunma Sanayii Yatırımları temel atma töreni çerçevesinde İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Savunma sanayiinde yerlileşme oranının yüzde 20’lerden 80’lere ulaştığının altını çizen Dere, “Bugün önemli ve anlamlı bir gün için bir aradayız. Çorum için, Sungurlu için, Türk savunma sanayii için önemli bir gün. Son 20 yılda savunma sanayii alanında çok ciddi adımlar attık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yerlilik oranlarımızı yüzde 20’lerden 80’lere çıkardık. Ayrıca yine bakanlığımızın şirketi olan Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş’deki geçen sene yaptığımız dönüşümle de çok önemli adımlar attık. MKE Türk savunma sanayiindeki önemli rolünü gittikçe güçlenerek artırdı. Karlılık oranlarını ve cirosunu artırdı. Ama bir taraftan da sadece kamu şirketleri değil, özel şirketlerin de yatırımlarına Türkiye’de ihtiyaç var. Biz Makine ve Kimya Endüstrisi’ndeki yapılanma ile özel sektöre öncülük rolünü de MKE’ye üstlendirmiş olduk. İşte bunun ilk örneklerinden birisi Çorum ile Kırıkkale arasında, Ankara-Samsun yolu üzerindeki Sungurlu’da böyle güzel ve devasa bir yatırım yapmış olduk. Aslında Türkiye’de ilk, Avrupa’nın sayılı yatırımlarından birinin, Sayın Cumhurbaşkanımızın canlı yayınla bağlanması ile temelini atmış olacağız” ifadelerini kullandı.

CARİ AÇIĞA 4 MİLYAR LİRA KATKISI OLACAK

Yatırımın ilk aşamasının 2023 yılı Mayıs ayında tamamlanmasının planlandığını kaydeden Dere, “Buradaki yatırımımız tamamlandığında ve fabrikalarımız tam olarak faaliyete geçtiğinde yaklaşık 2 bin 500 kişilik istihdam sağlanacak. Ayrıca tamamlandığı zaman bugünkü kurlar ile 7 milyar lirayı geçecek bir yatırım tutarını da gerçekleştirmiş olacağız. Yine cari açığa yıllık 4 milyar lira civarında bir katkısı olacak bu tesisin. Daha önce barutta yerli imkanlar ile üretemediğimiz, yurtdışından aldığımız hammaddelerin de üretimini bu tesislerde gerçekleştireceğiz. Aslında barut, fişek ve kapsül tesisi diyoruz ama barutun hammaddelerini de burada üreteceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİSİNDE ÇAĞ ATLIYOR

Savunma sanayii yatırımlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Milli Savunma Bakan Yardımcısı Dere, “Türkiye savunma sanayiinde çağ atlıyor. İnşallah bu organize sanayii bölgemiz de buna katkı yapacak önemli bir savunma sanayii üssü haline gelecek bundan sonra” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 14.08.2022 01:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-08-15 13:08:18

Yatırımı yapan AHMET AHLATÇI, ama yatırımı HÜKÜMET yapıyor gibi gösteriyorlar. Allah aşkına HÜKÜMET ÇORUM VE ÇORUMLULARIN elinden aldığınız YATIRIMLARI (HAVALİMANI, POLİS MESLEK OKULU, ŞEHİR HASTANESİ VB.) ÇORUM'a geri verin, sonra gelin yatırımlarınızla övünün. Çorum kendi yatırımını yine kendisi yapıyor. Hükümet de bundan yamalanıyor. Allah aşkına SENELERDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORSUNUZ. SENELERDİR ÇORUM VE ÇORUMLULAR DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....

Avatar
Doğrucu 2022-08-15 23:01:48

Bu yatırım tutarı altı milyon lira diye haber okudum haberini yalan benmi yanlış okudum Almanya'dan ithal 1 adet mersedes makam otomobil parasi

banner165