Türkiye’de ilk Çorum’da faaliyette

Türkiye’nin İlk Damızlık Koç-Teke Üretim İstasyonu faaliyete başladı.

24 Haziran 2019 Pazartesi 18:13
Türkiye’de ilk Çorum’da faaliyette

Türkiye’nin İlk Damızlık Koç-Teke Üretim İstasyonu faaliyete başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından merkeze bağlı Sevindikalan Köyü’nde 12 dekarlık arazi üzerine kurulan Damızlık Koç Teke Üretim İstasyonu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Milli Tarım Projesi kapsamında Türkiye genelinde 37 ilde uygulamaya konulan ve desteklenen yatırımların ilki Çorum’da hayata geçirildi. Proje ile birlikte üreticilerin damızlık koç ve teke ihtiyaçları sertifikalı damızlık koç ve teke istasyonu ile karşılanıyor.

İl Müdürü Sarı, yaptığı açıklamada,“İl Müdürlüğü olarak istasyonun faaliyete geçirilmesi amacıyla İl Özel İdaresinin desteği ile ilk olarak 34 adet koç alınarak üreticilerimizin ihtiyacını karşılanması için istasyona verilmiştir. İstasyonun daha da güçlenmesi için çeşitli sivil toplum kuruluşları ve üreticilerimiz tarafında da damızlık vasfı taşıyan hayvanlar istasyona bağışlanmıştır. Üreticilerin desteği ve Birlik Başkanımız Şevket Avcı’nın özverili çalışmaları ile inşallah küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’ de bir numara olacağız”. Dedi.

Koyun Keçi Birliği Başkanı Şevket Avcı da, üreticilere güvendiğini ve birliği yardımsız bırakmayacaklarına inandığını söyleyerek, “Bu birlik güçlü olursa hepimiz güçlü oluruz, birlik hepimizin birliği, zaman birlikte çalışma zamanı, şimdiden üyelerime teşekkür ediyor desteklerinin devam edeceğinden şüphe duymuyorum.” diye konuştu.

Sarı, ayrıca Ayrıca Güveçli Köyünde Asutay Küçükbaş Hayvan Çiftliğini de ziyaret ederek, BMerinos ırkı koyunlara, İlle De France ırkı koç katılarak elde edilen ırklarla yapılan üretimi yerinde inceledi.

Son Güncelleme: 24.06.2019 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.