Üretimi 3 kat arttı

İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan, ilçede çilek üretimini üç katına çıkardı.

28 Mart 2019 Perşembe 21:26
Üretimi 3 kat arttı

İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan, ilçede çilek üretimini üç katına çıkardı. Sezonun ilk çilek fidesini Asarcık köyünde üreticilerle birlikte dikti.

İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan, ilk çilek fidesini diktikten sonra yaptığı açıklamada, boşalan köylere geri dönüşü başlatmayı hedeflediklerini belirterek, “Evel Allah İskilip’te gurbetçiliği bitireceğim. Çilek eken çile çekmez. Çilek eken köyler zengin olacak. Ekilmeyen tarlaların yeniden yeşermesini sağlayacağız. Boşalan köylere çalışmaya giden gençler dönecek. Kendi tarlalarında kendi paralarını kazanıp zengin olacaklar. Gençler gelince çocuklar da gelecek. Köylerimiz şenlenecek. Kapanan okullar tek tek açılacak. Bunu başaracağız.” dedi.

2008 yılında kaymakamlık projesi olarak başlatılan İskilip çileği projesi geçen 11 yıl içerisinde gelişerek çilek piyasasının en kaliteli ürünü olarak yerini aldı. İskilip’te yıllık üretim yaklaşık 500 ton iken bu sezon çilek dikimi yaygınlaştırılarak 700 dönümü bulacak. Hava şartları normal giderse yaklaşık bin 500 ton çilek hasadı bekleniyor. Doğal ortamlarda yetiştirilen İskilip çileği Çorum ve çevresinde oluşan pazarın en kaliteli ürünü olarak biliniyor.

Son Güncelleme: 29.03.2019 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.