Vali açıkladı, 6 projeye 5.7 milyon destek

OKA 2022 yılında yürütmüş olduğu destek programları kapsamında Çorum’dan toplam 6 proje destek almaya hak kazandı.

02 Eylül 2022 Cuma 15:48
Vali açıkladı, 6 projeye 5.7 milyon destek

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 2022 yılında yürütmüş olduğu destek programları kapsamında Çorum’dan toplam 6 proje destek almaya hak kazandı. Projelerin imza töreni Vali Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında Valilik’te gerçekleştirildi. Sözleşme imza töreni için bir araya gelinen projelere OKA tarafından sağlanacak destek tutarı 5,7 milyon TL ve projelerin toplam bütçesi 8,9 milyon TL olarak açıklandı.

Vali Mustafa Çiftçi, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 2 tane proje destek almaya hak kazanmıştır. Birincisi ‘Çorum Milli Eğitim Müdürlüğünün başvuru sahibi olduğu ve kamu kurum kuruluşları ile Meslek Odaları ve Yerel Yönetimin ortak ve özel sektör firmalarının iştirakçi olduğu Çorum Mesleki İnovasyon Merkezi (ÇOMİM) ve Öğütme Teknolojileri Eğitim Merkezi’ adlı projedir. Toplam bütçesi 4,4 milyon TL olan projeye Ajans 2,6 milyon TL destek sağlayacaktır.
SOGEP programı kapsamındaki ikinci proje Kargı Belediyesinin başvuru sahibi olduğu ve ilçedeki diğer kurum ve kuruluşların ortak ve iştirakçi olduğu ‘Serada Üreten Genç Eller’ Projesidir. Toplam bütçesi 3,7 milyon TL olan projeye Ajans 2,6 milyon TL destek sağlayacaktır.

Fizibilite Desteği Programı kapsamında 2 tane proje başarılı bulunmuştur. Birincisi Çorum Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odasının ‘Sıcak Daldırma Galvaniz Kaplama Tesisi Fizibilite Raporu’ hazırlanması projesidir. Toplam bütçesi 400 bin TL olan projenin 200 bin TL’si Ajans tarafından karşılanacaktır.

İkinci proje Osmancık Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin başvuru sahibi olduğu Gölbel Göleti projesidir. Toplam bütçesi 300 bin TL olan projenin 150 bin TL’si Ajans tarafından karşılanacaktır.

Teknik Destek Programı kapsamında 2 firmanın projesi başarılı bulunmuştur. Birincisi Çorum Teknokent’te faaliyet gösteren Anovel Yazılım firmasının ‘Yapay Zeka Destekli Optimizasyon Yazılımı’ danışmanlık desteği projesidir.

İkinci proje ise Burak Karaca’ya ait olan Pilavistan Profesyonel Yönetime Geçiyor projesidir. Söz konusu proje ile Türkiye genelinde bayilikler vermek isteyen işletmeye yönelik Franchising danışmanlığı sağlanacaktır.
İlimize, kamu kurum ve kuruluşları ile firmalarımıza hayırlı-uğurlu olsun."

Son Güncelleme: 05.09.2022 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165