Valilik'ten STK'lara çağrı

Valilik ve AB Bürosu sivil toplum diyaloğu programı beşinci dönemi teklif çağrısı hakkında bilgi verdi

30 Kasım 2017 Perşembe 00:52
Valilik'ten STK'lara çağrı

Türkiye Cumhuriyeti Çorum Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından yapılan açıklamada, sivil toplum diyaloğu programı beşinci dönemi teklif çağrısı hakkında bilgi verildi. Açıklamada şu bilgiler yer aldı; “Sivil Toplum Diyaloğu (Supporting Civil Society Dialogue Between EU and Turkey, CSD-V) Programında, AB müzakere sürecinin tüm fasıl başlıklarıyla ilgili konularda, Türkiye ve AB’den kuruluşların ortaklaşa yürüttüğü diyalog eksenli projeler geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje Teklif Çağrısının hedefi, Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşları (STK) arasında yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde ikili ilişkileri ve karşılıklı işbirliğini artırmak; Türkiye’nin üyeliğinin AB ve Türkiye açısından önemi ve faydaları, Türkiye’nin katılımı ile ortaya çıkacak fırsatlar ve zorluklar konusunda farkındalığı artırma girişimlerini teşvik etmektir.

PROJE TEKLİF ÇAĞRISININ ÖNCELİKLERİ

Türk STK’larının Avrupa’daki emsalleri ile AB politikaları ve müktesebatı çerçevesinde yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde uzun vadeli işbirliği, Türkiye’nin üyeliğinin AB ve Türkiye açısından önemi ve faydaları hakkında kamuoyunu etkileme, Türk STK’ları ile Avrupa’daki emsalleri arasında AB mali destekleri ve diğer sosyal programlar altında kurulan diyalogu derinleştirerek devam ettirme.

Proje Tekliflerin, yukarıdaki program hedeflerinden en az birini gerçekleştirmeli ve önceliklerden de en az birini karşılamalıdır.

Türkiye’den dernekler, vakıflar; dernekler ve vakıfların federasyon ve konfederasyonları ile AB üyesi ülkelerden kâr amacı gütmeyen kuruluşların ortaklaşa geliştirecekleri projelere, en az 60 bin avro, en fazla da 200 bin avro hibe desteği sağlanacaktır. Proje bütçesinin en az %50’si, en çok %90’ı desteklenecektir. Bu kritere göre proje bütçesinin 66.000 avro ile 400.000 avro arasında olması gerekmektedir. Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı-2 (IPA II) kapsamında mali destek sağlanacak olup, proje tekliflerine yönelik hibe programının toplam bütçesi 6 milyon avro’dur.

Başvuru sürecinin ilk aşamasında sadece konsept notları (ön başvuru) değerlendirme için teslim edilecek, sonrasında ön incelemeyi geçen proje teklifleri detaylı başvuruya davet edileceklerdir. Detaylı başvuru aşamasında talep edilecek imzalı destekleyici belgeler ışığında uygunluk kontrolü ve değerlendirme yapılacaktır. Proje başvurularının 16 Şubat 2018 tarihinde saat 17.00’a kadar Merkezi Finans ve İhale Birimine yapılması gerekmektedir. Konsept notlarının bu tarihe kadar elden ya da taahhütlü posta ile Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne ulaştırılması gerekmektedir.””

Son Güncelleme: 30.11.2017 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.