Vatandaş fahiş fiyatı bakanlığa bildirecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için şikayet bildirim sistemi oluşturdu.

19 Şubat 2022 Cumartesi 23:08
Vatandaş fahiş fiyatı bakanlığa bildirecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için şikayet bildirim sistemi oluşturdu. Marketlerde denetimler sürerken, vatandaşlar da gördükleri fahiş fiyatları internet üzerinden direkt olarak bakanlığa bildirebilecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen hafta, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat hareketleriyle ilgili her türlü enstrümanın devreye alınacağını belirtmişti.

Fiyatların daha sıkı bir şekilde denetleneceğini belirten Nebati, fahiş fiyat uygulayanlara karşı özel bir timin oluşturulacağının altını çizmişti.

Bu kapsamda haksız fiyat artışlarına karşı harekete geçen bakanlık, mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla vatandaşlar tarafından iletilecek şikayetlerin ve önerilerin toplanacağı bir şikayet bildirim sistemi oluşturdu.

Uygulamaya göre, vatandaşlar, haksız fiyat artışlarına tanık olması durumunda bakanlığın internet sitesindeki şikayet bildirim kısmına şikayetlerini yazabilecek ve bu şikayetler ilgili birimlerce değerlendirilmek üzere işleme alınacak.
Bakanlığın internet sitesi üzerinde işleme alınan şikayetler, Enflasyonla Mücadele Timi olan, Vergi Denetim Kurulundaki müfettişler ve Gelir İdaresinde görev yapan denetleyiciler tarafından takip edilecek.

Bu sayede, vatandaşları mağdur etmeye yönelik haksız fiyat artışları yaptığı tespit edilecek kişiler için yasal işlem başlatılacak. Devreye alınacak bu uygulamayla haksız fiyat artışlarının önüne geçilmesi bekleniyor.

Yeni Şafak

Son Güncelleme: 20.02.2022 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-02-20 11:53:11

Fahişin kriteri ne ya da haklı artışın? Suç esnafın konulu algı çalışmaları çok kötü yere gidiyor. Bir bölüm bu işin hakikaten esnafın suçu olduğunu sanıp esnafa yükleniyor ve sık sık tartışma oluyor. Ekonomiyi yönetemedik, beceremedik demek bu kadar mı zor? Koltuklarınızı korumak vatandaşın huzurundan daha mı önemli?

Avatar
Salih 2022-02-20 15:01:43

Geçen hafta pazartesi kdv indirimi oldu.Ama onun bir onceki Cuma günü duyum aldılar ki 200 kalem urune yüklü zam yaptılar market üst merkez yoneticileri kendi aralarinda anlaşarak.Bir markete gittim 11 subat cuma günü yani kdv indirimden 3 gün önce çalısan dediki abi bugün 200 kaleme zam geldi.Etiketlerideğistirmede yetisemiyoruz dedi.Aldığım biskuvi etiket 3.25 kasada zam gelmiş 6 tl çıkiyor.iptal ettim.Ondan sonra bana Corum daki marketleri denetleyenler hersey usulüne uygun diye bize masal anlatmasınlar.

Avatar
Benzin motorin elektrik doğalgaz 2022-02-20 16:20:40

Asıl fahiş olan şeyler bunlar

Avatar
Batandaş 2022-02-21 15:54:18

İlk suçlu ekonomiyi yönetemeyenler, ikinci suçlu esnaf, marketler zenginler hepsi fırsatçı Allah'tan korkmazlar. İnanın 5 cm pasta aldım fiyatı 30 lira cadde üstnde bir pastane yazık. Bu haram parayla nereye kadar

Avatar
Çorum 19 2022-02-20 22:11:12

Gaza elektriğe hammaddeyi habire zam üretim maliyeti düşmeden neyin fiyatı düşecek mis kandırmayın kendinizi