Virüs fırsatçılarına tepki

ÇESOB Başkanı Recep Gür, koronavirüsü bahane ederek, bazı ürünlerde fahiş zam yapan fırsatçılara ve stokçulara tepki gösterdi.

12 Mart 2020 Perşembe 14:57
Virüs fırsatçılarına tepki

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, tüm dünya ülkelerinde etkisini göstermeye başlayan ve giderek yayılan koronavirüsü bahane ederek, bazı ürünlerde fahiş zam yapan fırsatçılara ve stokçulara kesinlikle müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.

Piyasadaki fırsatçılara asla prim verilmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gür, “Koronavirüs nedeniyle dezenfekte ve gıda ürünlerinde fiyatları 3 katına çıkaran fırsatçılara prim verilmemeli. Vatandaşlarımız da sattığı ürünlerle vatandaşı kazıklamayacak olan esnafımıza güvenmeli, alışverişlerini onlardan yapmalı” dedi.

Bu arada panik havası ile stok yapmaya başlayan vatandaşların sakin olmaları gerektiğini kaydeden Recep Gür, “Ülkemizde bir kişide rastlanan koronavirüsü maalesef ülke genelinde paniğe neden oldu. Bazı provokatörler piyasalarda panik havası oluşturarak her şeyin biteceğini, azalacağını, sonra bulmakta zorluk çekileceğine dair yanlış yönlendirme yaparak bunu satış fiyatlarına yansıttı.

Sağlık Bakanımızın da açıkladığı gibi, ülkemizde stok yapılması gereken bir ürün grubu yok. Ne gıdada ne dezenfekte ürünlerinde ne de ilaç konusunda tek seferde çok fazla alıp stok yapmanın gereği yok. Bir anda bu kadar yüklü alışveriş, fırsatçıların ürün fiyatlarını üç katına çıkartmasına neden olurken öte yandan enflasyonu da olumsuz etkileyecek. Vatandaşlarımızın panik ve tedirginliğe mahal, fırsatçılara da prim vermemesi gerekiyor” diye konuştu.

Çorum’un yerli markası Golonya firmasının da elindeki stoğu erittiğine değinen Gür, “Maalesef bu firmamız şimdi 1 dolara aldığı kolonya hammaddesini 3 dolara almak zorunda kalmış. Bu da demek oluyor ki kolonya fiyatı 3 katına çıkacak. Buradan hammadde üreten işletmelere sesleniyorum. Biraz insaf” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sağcı yım 2020-03-12 15:52:31

DAHA AZ ALIYORUM felakete hazirlananlara vermesin deyim

Avatar
Dürüst 2020-03-12 16:04:49

Felaketmi çağırıyorlar da çok aliyorlar

Avatar
Vatansever 2020-03-13 11:42:07

Üst aklın istediği bu zaten yoksa istatistiklere bakın ABD'de gripten ölenlerin sayısı bunun kaç misli fazla fakat amaç farklı

Avatar
Emekli saglikci 2020-03-13 09:25:44

Insani virus degil panik oldurur akil tutulmasi var firinlar mi kapandi una saldiriyorsunuz devlet her onlemi aliyor sayin Reisimizin buyurdugu gibi bu ulkeyi rantiye panik firsatcilik sisirme zamlar bitiriyor biraz sakin olun

banner165