Volkswagen’in Türkiye yatırımında belirsizlik

Hürriyet Yazarı Emre Özpeynirci, Volkswagen’in Türkiye yatırımında belirsizli yaşandığına dair bir yazı kaleme aldı

27 Aralık 2018 Perşembe 22:28
Volkswagen’in Türkiye yatırımında belirsizlik

Çorum'da günlerdir konuşulan sıcak mevzuyla ilgili son haber dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta Volkswagen’in Türkiye’de otomobil fabrikası kurma ihtimalini gündeme getiren bir yazı kaleme alan Hürriyet Yazarı Emre Özpeynirci, yeni gelişmeler hakkında da bilgiler verdi.

Emre Özpeynirci, 24 Aralık tarihli Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan ‘Yerli otomobil 5 ülkede 500 bin adet üretilmeli!’ başlıklı yazısında, Volkswagen’in Türkiye’ye otomobil fabrikası kurmaktan vazgeçebileceğini vurguladı. Ardından fabrikanın kurulacağı aday ülkeleri Bulgaristan veya Romanya olarak sıraladı.

İşte yazının o bölümü:

VOLKSWAGEN TÜRKİYE’DEN VAZGEÇTİ Mİ?

“…GEÇTİĞİMİZ hafta ‘21 yıl sonra yeni yatırım gelecek mi?’ başlığıyla Volkswagen’in Türkiye’de yeni fabrika kurup kurmayacağına ilişkin bir yazı yazdım. Bunun sebebi Alman haber sitesi Automobilwoche bundan 10 gün önce yayınladığı bir haberde, “VW yatırımı Türkiye’ye yapacak. Çünkü Türkiye gerek iş gücü, gerek know-how, gerekse gelişmiş tedarik sanayi açısısından öne çıkıyor” iddiasında bulundu. Hatta sitenin yayın yönetmeni, “Volkswagen Türkiye’de fabrika yatırımı yapacak?” diyerek Türkçe tweet bile attı. Ama bu iddiayı ne VW ne de diğer yetkililer doğrulamadı. Hatta işleri biraz karıştırdığını da öğrendim. Bu gelişmeler üzerine geçtiğimiz hafta Alman haber ajansı DPA, yeni bir haber yayınladı ve VW’nin yeni fabrika yatırımı için nihai kararını Kasım 2019’da vereceğini açıkladı. Haberdeki en önemli kısım ise Volkswagen eğer yeni fabrikayı kurarsa ki kurmama ihtimalinin de yüksek olduğu belirtiliyor, adaylar Romanya ve Bulgaristan olarak sıralanmış. Yani Türkiye ne oldu da bir hafta içinde favoriyken, hatta ‘kesin’ denirken adaylıktan bile çıkarıldı. Yakında işin rengi belli olur.”

Son Güncelleme: 27.12.2018 22:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2018-12-27 22:51:26

Yerli sermaye bile bu ülkeden kaçarken yabancı sermaye bu ülkeye gelir mi? Akıllı yatırımcı bunu yapmaz. Yerlilerin dahi güvenini kaybeden bir ülkeye yabancı yatırımcının geleceğini iddia etmek çok komik kaçıyor. Şindi dağılabilirsiniz.

banner165