Yabancı yatırımcıya Çorum daveti

“Badeer I. İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi”nde yabancı yatırımcılara Çorum anlatıldı

07 Aralık 2018 Cuma 18:51
Yabancı yatırımcıya Çorum daveti

5-6 Aralık 2018 tarihlerinde, İstanbul’ da düzenlenen “Badeer I. İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi”ne katılım sağlandı. Konu ile ilgili olarak OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, şöyle dedi; “T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Ticaret Bakanlığı destekleriyle düzenlenen etkinlikte, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Fatih Kacır ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Metin’ in yaptığı konuşmaların ardından Ülkemizdeki iş ve yatırım ortamının değerlendirildiği paneller yapıldı. Daha sonra yapılan B2B görüşmelerde yatırımcılara Çorum’ un yatırım avantajları anlatıldı. Tarım, turizm, enerji, sağlık, lojistik, ileri teknoloji ve diğer sektörlerden 40'dan fazla ülkeden gelen yatırımcılar yerli yatırımcılarla buluştu. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak bu organizasyonda yer alarak, yabancı yatırımların artırılması, yatırım süreci öncesi ve sonrasında yatırımcının doğru projelerle buluşması ve takibinin verimli bir şekilde yapılması amacıyla, teşvik ve destekler hakkında bilgi verildi. Arap yatırımcıların ağırlıklı olduğu etkinlikte Çorum’ da muhtemel yapılabilecek sektörel iş ortaklıkları görüşüldü.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Sayın Arda Elmut ile yapılan görüşmede ise kalkınma ajansları ile yatırım ofisi işbirlikleri değerlendirildi.

Son Güncelleme: 07.12.2018 19:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.