Yapılamayan yatırımın açıklaması

Çorum’un İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, ilçede yapılamayan GES hakkında açıklama yaptı.

07 Şubat 2022 Pazartesi 21:36
Yapılamayan yatırımın açıklaması

Çorum’un İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, ilçede yapılması planlanan, ancak ekonomik problemlerden dolayı yapılamayan Güneş Enerji Santrali (ES)hakkında açıklama yaptı.

İlçede halk arasında Güneş Enerji Santrali ile ilgili bilgi kirliliği oluştuğunu, yaptığı açıklama ile bunun önüne geçmeyi düşündüğünü belirten Sülük, açıklamasında şöyle dedi:

“Borçlanma ile ilgili yaptığımız yazışmalar sonrasında; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan belediyemizin 5 Milyon 800 bin liralık bir borçlanma limitinin olduğunu belirten resmi belge geldi. Bu çalışma veya başka çalışmalar için belirtilen rakam üzerinde bir kredi kullanma olanağımız yoktur. Güncel fiyatlarla GES yatırımı için 10 ila 11 milyon fiyat talep ediliyor.

Bu yıl sonuna kadar GES için gerekli adımları atamaz isek belirtilen ek süre dolacağı için ilçemiz bir yatırımdan mahrum kalacak. ‘ Bu projeyi kendi imkânlarımızı kullanarak yapmak ve işletmeyi çok istiyorum.’ Fakat borçlanma limitinden dolayı yapamadığımız için 'yap-işlet-devret' modeliyle projeyi hayata geçirerek; belediyemizin gelir elde etmesini istiyorum. Ben her ay meclis gündemine ilçemizin kazanması için bu konuyu gündeme taşıyacağım” dedi.

Son Güncelleme: 08.02.2022 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.