Zincir marketlerde maliyetine balık satışı

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde başlatılan 'Evde Hayat, Sofrada Balık' kampanyası kapsamında zincir marketlerde üç gün süreyle çipura ve levrek maliyetine satılıyor.

14 Nisan 2020 Salı 14:13
Zincir marketlerde maliyetine balık satışı

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde "Evde Hayat, Sofrada Balık" kampanyasının başlatıldığını, zincir marketlerde üç gün süreyle çipura ve levreğin maliyetine satıldığını hatırlattı.

Kampanyanın devam edeceğini belirten Kızıltan, "Aynı kampanya 15-16-17 Nisan’da Karadeniz somonu, 20-21-22-23 Nisan’da alabalık için yapılacak" ifadesini kullandı.

İhracatın sürdüğünü belirten Kızıltan, şunları kaydetti:

"Türkiye'den yılın ilk çeyreğinde 66 ülkeye 47 bin 670 tonluk su ürünleri ihraç edildi. 248,1 milyon dolar gelir elde edildi. Bu dönemde Hollanda, İtalya ve Japonya en fazla ihracat gerçekleştirilen ülkeler oldu. Hollanda'ya 37 milyon dolar, İtalya'ya 31 milyon dolar ve Japonya'ya 24 milyon dolarlık su ürünleri ihracatı gerçekleştirildi."

Kaynak: NTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.