Tapuda bir dizi yeni uygulama

Tapu Genel Müdürü hemşehrimiz Davut Güney yenilikleri açıkladı

18 Haziran 2013 Salı 14:46
Tapuda bir dizi yeni uygulama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tapu işlemleri sırasında meydana gelen gereksiz beklemeleri bitirmek için harekete geçti.

Tapu işlemlerinde daha önce internet ortamında randevu hizmetini başlatan bakanlık, telefonla randevu sistemini de devreye sokuyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak sistem sayesinde tapu işlemleri öncesi, randevu alınacak ve vatandaşın gereksiz zaman kaybı önlenecek. Çağrı merkezi, tapuyla ilgili birimleri de tek çatı altında toplayacak. İşlemler başlamadan gerekli olan evraklar hakkında önceden bilgi alınabilecek ve yaşanan sıkıntılar anında tespit edilecek. Yıl sonuna kadar hizmete girmesi beklenen çağrı merkezi istihdama da katkı sağlayacak.

Bir çok yeni uygulama hayatta

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü hemşehrimiz Davut Güney, yaptığı yazılı açıklamada, tapu işlemlerinde birçok yeni uygulamanın hayata geçirildiğini söyledi. Güney, "Çağdaş kamu yönetimi anlayışının en önemli hedeflerinden biri de vatandaşın memnuniyetinin sağlanmasıdır. Bu hedefle oluşturulan çağrı merkezi ile vatandaşların evlerinden telefonla randevu alması mümkün olacak." dedi.

Güney, "Vatandaşların tapu müdürlüklerindeki zaman kaybı önlenecek, tapu müdürlüklerinin önündeki yığılmalar ve beklemelerin önüne geçilecek. Vatandaşlar kurumumuzla ilgili taleplerini ve önerilerini kolaylıkla iletebilecekler, iş ve işlemleri ile ilgili bilgileri rahatlıkla edinebilecekler." diye konuştu.



Son Güncelleme: 18.06.2013 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nm.,czasizx 2014-02-03 10:41:32

e