Sözleşme süresi sona eren Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi hemşehrimiz Prof. Dr. Mesut Sezikli görevi bıraktı. Aynı zamanda Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi olan Sezikli, uzmanlık alanı olan Gastreontoloji Kliniği’nde hemşehrilerine hizmete devam ediyor.

Başhekim Sezikli’nin görevi bırakmasının ardından sıcağı sıcağına birkaç cümle etmek gerekiyor.

Söze Mesut Sezikli’nin göreve geldiği zamana giderek başlayalım. Vatandaş şikayetlerinin ayyuka çıktığı günlerdi. Mesut Hoca, başhekim bulunamadığı bir dönemde siyasetin ve sağlığın temsilcilerinin teklifi üzerine memleketine hizmet etme gayesiyle bazı ilke ve prensipleri ortaya koyarak geldi.

KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER

Sonrasında başhekim ve ekibi, 2.5 yıllık görev sürelerinde hastanede köklü değişikliklere imza attı. Hastanenin bazı noktalarında siyaseti referans gösterip yaptıkları veya yapmadıkları ile sağlık hizmetlerinin aksamasına vesile olanları büyük oranda etkisiz hale getirdi. Hal böyle olunca vatandaşın şikayetleri değil, memnuniyeti arttı.

Genel bir bakışla değerlendirecek olursak; Mesut Hoca ve ekibi döneminde, sağlık sisteminin zaman içinde ortaya çıkan genel-geçer aksaklıklarına imkanlar dahilinde çözüm üretmeye çalışıldı. Hastaneye bir yandan yeni üniteler kazandırılırken, diğer taraftan mevcutlar geliştirildi. Günlük binlerce insanın başvurduğu hastanede tanıdık ve referansa ihtiyaç duyulmadan sağlıklı işleyen bir sistem kurma mücadelesi verildi.

OLAĞANÜSTÜ ŞARTLAR, BAŞARILI PERFORMANS

Pandemi sürecinin en ağır şartlarında eldeki tek hastane ile başarılı bir performans sergilendi. Sağlık Bakanlığı da bu başarıyı teyit etti. Akademisyen hekimlerin gerek poliklinik gerekse ameliyatlarda daha fazla Çorumlu’ya sağlık hizmeti sunması hedeflendi. Türkiye genelinde yaşanan bir sıkıntı olan MHRS (muayene randevusu) ve uzun tarihli ultrason problemine çözüm için bir yandan ilgili branşlarda hekim noksanlıklarının giderilmesi, diğer taraftan ülkede aynı statüdeki hastanelerde ilk olacak şekilde mesai sonrası poliklinikler açıldı. Uzun süreli verilen muayene randevularına karşı ilçelerden görevlendirmeler yapıldı. Hekimlerle sıcak iletişim kurularak muayene limitlerini bir miktar artırmaları sağlandı. Uzak ilçe ve köylerden geldikten sonra muayeneye olamayıp geri dönmek zorunda kalan gariban hastalara çözüm üretildi. Bütün bunlar yapılırken, ‘memleketin evladı’ olarak mesai mefhumu gözetmeden çalışıldığı gözlerden kaçmadı.

Örnekleri çoğaltmak mümkün.

Başhekimin karakteristik yapısı nedeniyle zaman zaman iletişim kazalarının yaşandığı söylenebilir. Bir kısım muhataplarının bu yüzden yaşadığı kırgınlığı dışarı yansıttıkları da görüldü. Zamanla gerçekler daha iyi anlaşılmış oldu.

İFLAH OLMAZ ALIŞKANLIKLAR

Mesut Hoca’nın ilke ve prensipler üzerinden duruş sergileme çabası, vatandaşın ezici çoğunluğu tarafından beğenilse de, bu ‘ilkeli duruş’un siyasetin genel teammülleri ile örtüştüğünü pek tabi söyleyemeyiz. Nasıl mı? Şöyle ki; hastaneye yolu düşen bazı siyasetçilere, hastalarının tedavisinin nasıl olması gerekiyorsa öyle yapılması, şifa bulmaları yetmedi. Ne de olsa idareci işi gücü bırakıp onları kapıda karşılamalı, makamında çay-kahve ısmarlamalı, ağırlamada kusur etmemeli, hatta onunla beraber kapıya kadar refakat sağlamalıydı. Çünkü şimdiye kadar işleyen sistemde(!) önemli olan Çorumlu’nun hastaneden layıkıyla hizmet alması, memnun olması, şikayet etmemesi değil, bazı siyasetçilerin egolarının tatminiydi.

Netice malum. Oldukça ağır şartlarda (pandemi, vs.) iyi niyet ve özveriyle,memleketine hizmet sevdasıyla gece gündüz çalışan Çorum’un evladı Başhekim Prof. Mesut Sezikli, dün itibariyle görevi bıraktı. Sağlık camiasında Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olacağı konuşulan Sezikli, eminiz ki bundan sonra da ne görev yaparsa yapsın aynı ilkeler ve aynı inançla (Çorum’da kaldığı sürece) Çorum’a hizmete devam edecektir.

Bu arada Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı’nın yeni başhekim ataması ile ilgili birkaç isimle görüştüğü ancak henüz görüşmelerden sonuç alınamadığı biliniyor.

KİMLERİN GÖZÜ AYDIN OLSUN?

Bu görev değişimi kimleri mutlu eder derseniz, deriz ki, hastanenin işleyişinde yanlış bile olsa kendi dediklerini dayatan, hastane ya da pastane nereye giderse gitsin, girdiği her yerde, (şimdilik)oturduğu koltuğun ya da arkasında bulunanların gücüyle teşrifatçılık bekleyen, özel ilgi umanların gözü aydın olsun. Ne de olsa onların derdi Çorum’a hizmet değil, sadece kendilerine hizmet ve egolarının tatmini. Çorum’a da geçmiş ola.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum'lu 2021-12-16 19:21:59

ÇORUM'U her seçim çantada keklik gördükleri için ve kimi aday gösterirlerse göstersinler her seçim 3 MİLLETVEKİLLERİ garanti olduğundan, istedikleri gibi at koşturabiliyorlar. Çorum kimin umrunda ki. Çorum'un Milletvekili değil sahibi, patronu gibiler. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum. ANLAYANA.....

Avatar
Çorum'lu 2021-12-17 19:08:32

PROF. DR. MESUT SEZİKLİ NEDEN HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ OLARAK ATANMIYOR. ÇORUM'UN ÖZ EVLADI ÇOK DA YAKIŞIR VE DE BAŞARILI OLUR.