10 kurumda Halk Günü

Çorum Valiliği, kentte 10 ayrı kurumda Halk 15 günde bir kez halk günü toplantıları düzenleneceğini duyurdu.

21 Aralık 2022 Çarşamba 15:05
10 kurumda Halk Günü

Çorum Valiliği, kentte 10 ayrı  kurumda 15 günde bir kez halk günü toplantıları düzenleneceğini duyurdu.

Bir mecrada halk günü toplantılarına ilişkin doğru olmayan farklı bilgi ve yorumların yayınlanması üzerine Valilik’ten açıklama geldi.

İşte o açıklama:

Çorum Valiliği Vatandaş odaklı kamu yönetimi anlayışı çerçevesinde; vatandaşlarımıza hızlı, etkin ve verimli hizmet sunmak, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak, şikâyet, talep ve önerilerini en kısa sürede sonuçlandırmak, kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyeti arttırmak, devletle vatandaş arasındaki iletişim ve güveni arttırmak amacıyla her hafta çarşamba günleri Valiliğimizde 'Halk Günü' toplantıları yapılmaktadır. 2022 yılı aralık ayından itibaren, Valiliğimizde yapılan 'Halk Günü' toplantılarına ilave olarak, vatandaşlarımıza doğrudan hizmet sunan kamu kurumlarımızda da kurum amirlerinin başkanlığında kendilerinin belirleyecekleri gün ve saatte 'Halk Günü' toplantıları icra edilecektir.

‘Halk Günü’ kurum toplantıları; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Çalışma İş Kurumu Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından 15 günde bir düzenlenecektir.

Bu kurumlarımızla ilgili talep, öneri ve şikayetleri bulunan vatandaşlarımız, kurumlarımız tarafından düzenlenecek 'Halk Günü' toplantılarına iştirak edebilecektir.

Kurumlarımızın 'Halk Günü' toplantılarına katılmak isteyen vatandaşlarımız, doğrudan ilgili kurumlara giderek veya Valiliğimiz Açık Kapı Şube Müdürlüğü vasıtasıyla görüşme yapabileceklerdir."

VALİ: 'İŞİN ASLINI, ESASINI BİLEREK YORUM YAPMAK DAHA DOĞRU OLACAKTIR'

Vali Mustafa Çiftçi de, kişisel Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda;”Valiliğimizin her hafta yaptığı halk günü uygulaması aynen devam ediyor, buna ilaveten il müdürlüklerimiz de kendi belirleyecekleri günlerde halk günü yapacakları. İşin aslını, esasını bilerek yorum yapmak daha faydalı olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 21.12.2022 20:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.