110 ilçe var, birisi Çorum'da

Türkiye Diri Fay Haritası verilerine göre, Türkiye'de 5 il alanı üzerinde 110 ilçe var. Çorum'un Laçin ilçesi de diri fay hattı üzerinde gösteriliyor.

23 Kasım 2022 Çarşamba 11:49
110 ilçe var, birisi Çorum'da

Türkiye'nin önemli yer bilimcilerinden İTÜ'lü Prof. Dr. Okan Tüysüz, İzmir depreminin ardından açıklamalarda bulunup Türkiye'nin fay hattında bulunan en kritik 24 ilini ve 110 ilçesini açıklamıştı.

Türkiye Diri Fay Haritası verilerine göre ülkemizde yapıları doğrudan diri fay üzerine oturan, 45 il alanı üzerinde 110 ilçe var. Bunun yanı sıra çok sayıda ilçe de diri faylara çok yakın konumda yer alıyor.

ÇORUMUN LAÇİN İLÇESİ DİRİ FAY HATTI ÜZERİNDE GÖSTERİLİYOR

xMTA tarafından yayınlanan haritalara göre; diri fay üzerinde yer alan ilçeler belirlendi. Ancak çoğu fayın yeri metre bazında bir doğrulukla bilinmiyor. Bu nedenle diri fayların tam olarak nerede olduğunun jeoloji ve jeofizik mühendisleri tarafından yapılacak özel araştırmalar ile belirlenmesi gerekiyor. 45 il alanı üzerindeki 110 ilçe arasında Çorum’un Laçin ilçesi gösteriliyor.
Haberin detayları bu linkte:https://www.haber7.com/foto-galeri/76870-turkiyede-fay-hattinda-bulunan-en-kritik-24-il-aciklandi-iste-ilce-ilce-detaylar

Son Güncelleme: 24.11.2022 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.