15 Temmuz bir milat

Çorum Adalet Derneği Başkanı Av. Yakup Alar, FETÖ’nün sadece terör örgütü değil aynı zamanda bir istihbarat örgütü olduğunu bildirdi.

14 Temmuz 2022 Perşembe 14:28
15 Temmuz bir milat

Çorum Adalet Derneği Başkanı Av. Yakup Alar, FETÖ’nün sadece terör örgütü değil aynı zamanda bir istihbarat örgütü olduğunu bildirdi.

15 Temmuz 2016 günü darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye’nin, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini belirten Alar, Türk devletini hedef alan bu hain girişimin, Türk halkının devleti ve seçilmiş iradeyi korumak için gösterdiği destansı direnişle geri püskürtüldüğünü hatırlattı.

İşte o açıklama:

"FETÖ sadece dini cemaat görünümlü bir yapı olmayıp insanların dini duygularını, milli duygularını mallarını sömüren, onları bir araç gibi kullanarak uluslar arası güçlere istihbarat sağlayan korkunç bir istihbarat örgütüdür. Dünya üzerinde 120’den fazla ülkede faaliyet gösteren, tabiri caizse üzerinde güneş batmayan bir terör örgütü konumuna ulaşan bu  kuruluşunun temelinde  ‘komünizmle mücadele derneği’ adı altında başlayan daha sonra ise ‘amaca ulaşmak için her şey meşrudur’ fetvasıyla takiyye yapmanın ana prensip olduğu, her hafta peygamberle istişare yapan, beklenen mehdi yalanıyla tabanının beynini uyuşturan ve bu yalanlarla kendine bağlı tutarak büyük bir istihbarat örgütü kuran ve devleti ele geçirmeye hedefleyen silahlı bir yapıdır.

'HER ŞEYİ MEŞRU GÖREN YAPI'

15 temmuz darbe girişimi  Cumhuriyet tarihinde eşi görülmemiş bir yapının her yolu meşru gören, hiçbir kutsalı olmayan, beyinleri deforme olmuş, muhakeme yetilerini kaybetmiş üyelerinin işgal girişimidir. Küresel güç odaklarının himayesinde devletin meşru araçlarını gayrimeşru amaç ve ideallerine ulaşmak için kullanmaktan çekinmeyen bu yapı sadece Türkiye’ye değil aynı zamanda İslam’a ve İslam dünyasının geleceğine de kast etmiştir.

'HAYATIN HER ALANINA SIZDILAR'

Hayatın her alanına sızmasının yanında kamu ve özel sektörde de uzun yıllar profesyonel algı operasyonlarıyla ülkenin siyasetini dizayn ve kontrol etmekte, iş adamları ile iş dünyasını tasfiye ve manipüle ederek güç devşirmekte, istihbarat, güvenlik ve yargı bürokrasisini ele geçirerek örgütün amaç ve çıkarları doğrultusunda kullanmakta mahir olan FETÖ’nün bu güce kendilerini himaye eden ABD, AB ve İsrail’den  destek alarak ulaşmıştır.

'FETÖ'YÜ KÜRESEL GÜÇ YAPTILAR'

FETÖ’yü küresel bir güç haline getiren en önemli özelliği elde ettiği istihbarat ve bu istihbaratı amaçları için etkin bir şekilde kullanabilme kabiliyetidir. İstihbaratta bilgi çok önemlidir. Bilgi, güç demektir. FETÖ güç, stratejik bilgi ve paranın olduğu her yerde örgütlenmiştir. Adliye, Mülkiye, MİT, TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde örgütlenerek 'güvenlik bürokrasisi' alanında derin bir istihbarat ağı oluşturmuştur.Toplanan bütün bilgiler birleştirilerek büyük havuza aktarılarak hedeflerine ulaşmak için bu havuzdaki bilgi ve belgeleri amacına uygun hale getirerek düşman gördüğü kişi ve kurumlar aleyhinde kullanmışlardır.

'İSTİHBARATÇI ÖRGÜT'

Yapılan soruşturmalardan da anlaşıldığı gibi FETÖ gelişmiş cihazlarla yaptığı teknik takip, telefon ve ortam dinleme kayıtlarının, kamu personeline yönelik fişlemelerin, örgütle teması olan öğrencilerin ve ailelerinin bilgilerinin içinde bulunduğu devasa bir arşive sahip olduğu anlaşılmıştır.. Her örgüt mensubu asker, polis, hakim, savcı, esnaf, memur, akademisyen, gazeteci, iş adamı sıfatı ve konumu ne olursa olsun aynı zamanda örgütün birer istihbaratçısıdır.

'TEHDİT VE ŞANTAJ'

Bu istihbaratlar sayesinde hedefteki kişiler hakkında ceza veya hukuk davası açılarak meslekten menedileceği, ellerinde özel hayatına dair açıklanmasını istemediği dijital veriler olduğu şeklinde tehdit ve şantajla, şahsı örgüte büyük miktarlarda himmet ödemeye mahkûm etmeye ya da istenen işi yapmaya zorlamışlardır.

'FAAL VE CANLILAR'

50 yılı aşkındır faaliyet gösteren bu örgüt hala etkin ve faalidir. 15 Temmuz darbe girişiminden 4 yıl sonra, 2020 yılı Yüksek Askeri Şûrası’nda, Serdar Atasoy isimli Fetö üyesi bir subayın nasıl olup da önce tuğgeneral yapıldığını, ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Dairesi’ne atandığı görülümesi, bu yapının hala faal olduğu, canlı olduğu ve tehlikenin geçmediği, hala devam ettiğinin en büyük göstergesidir.

'SAMİMİ İNANÇLI KESİME ZARAR VERDİLER'

Dolayısıyla FETÖ Türkçe olimpiyatları düzenleyerek, seçtiği  göstermelik birkaç yabancı çocuğu Türkçe konuşturup onlara şarkı söyleterek milliyetçilerin,dini söylemlerle,dini vaazlarla muhafazakar kesimin sempatisini toplayıp kendini meşrulaştırmak isteyen,bu vesileyle korkunç rantlar toplayan ,uydurulmuş dini söylem ve pratikler kullanarak uzun yıllar sivil toplum alanında örgütlenmiş ardından her türlü kılığa girerek devletin içine sızmış ve uluslararası güçlerin himayesinde  bir istihbarat teşkilatı gibi çalışan bir terör örgütüdür.
İnsanların dini duygularını sömüren,küçük kız çocuklarını cinsel istismar eden,yabancı istihbarat örgütlerinin maşası konumunda faaliyet gösteren fatolar ve fetöler ülkedeki tüm samimi inançlı kesimlere zarar vermiş, insanları dinde soğutmuş, insanların deizme, hatta ateizme yönelmelerine sebebiyet  vermişlerdir.

'15 TEMMUZ BİR MİLAT'

Milletimiz için 15 temmuz bir milat olup artık darbelere karşı gelmekte, gerekirse uğrunda can verebilmekte, tankı-silahı görünce sinen, korkan değil tankın üzerine çıkan, mermilerin üzerine koşan bir millettir.

PKK ile olduğu gibi Fetö ile mücadele de milli bir konu olup siyaset üstü bir yaklaşımla olaya yaklaşılmalı, birkaç oy almak uğruna terör örgütlerine destek, umut  verilmemeli, tüm siyasi partiler terörle mücadeleye amasız ve fakatsız katılmalıdırlar.

'TÜM ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE YÂD EDİYORUZ'

15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde vatan, bayrak ve İslâm uğrunda canlarını fedâ eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, gazilerimizi de şükranla anıyoruz."

Son Güncelleme: 14.07.2022 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fetolog 2022-07-14 20:24:34

Asıl fetocular kimler biliyormusunuz. İşine gelince susan işine gelmediğinde konuşan. Menfaati nerdeyse orda yerini alan. Tüm değerleri ayaklar altında çiğneyen. Güçlünün kulu, Zalimin payandasi , Inanmadigina inanmış gibi duran. Inandiginada inanmamış gibi davranandir. Fetocunun kim olduğunu anlamışsinizdir. Fetocu denenler ülkesini terk edip sırça köşkünde yatarken masum insanlar zulüm görürken bırakın onları eğer bir suçlu arıyorsanız beni yargılayın diyemeyenlerdir. Fetocu dün mahkemelerde dosyalarını sümen altı etmek için kapılarında enikleyenlerdir.fetocu denen zatlar istikballeri için yalandan kürsülerden avazı çıkana kadar övenler ve sövenlerdir.Fetocular bugün Akpartili yarın CHP li bir başka bir partili olanlardır. Fetocunun dini imanı partisi takımı olmaz sadece menfaati olur. Alırsa herşey alamazsa yine herşey olandır.Fetocu diye düşkunleri kim eziyorsa en çok o fetocu dur. O pensilvanyada ölecek olan elebaşı her neyse adı 3gunluk yalan dünyada 40 yıldır inanıp inandirdigi ve liderliğini yaptığı şeyin arkasında durumamis birisi olarak. Yapması gereken pensilvanyadan gelip bedeli neyse öderim varsa hesabını veririm demeliydi. Benim yüzümden bir karınca dahi incinmemeli demeliydi. Burdan hala fetoya inan varsa bir kez daha düşünmelidir. Lider bedel öder davasında haklı ise güle oynaya bedel öder. Kaçmaz saklanmaz, başka yollara tevessül etmez. Eğer böyle bir inanç yoksa liderinizde asla peşine düşmeyin. Hz Muhammed S.A.V efendimiz Hz Ömer Hz Osman Hz Ali Ömer Muhtar Atatürk gibi vs liderler bedel ödemiştir. Vatanlarinda mucadele etmiştir. Cephede önde durmuştur. Sen kimsin feto senin bildiğin kendine yetmiyor. ALLAH bildiği gibi yapsın. Ayrıca bu milleti feto gibi kim kandiriyorsa ve iki yüzlülük yapıyorsa ALLAH onlarida bildiği gibi yapsın. AMİN

Avatar
Hainler hesap verecek 2022-07-14 21:48:54

Bu Fetocu kopekler , Turk ordusuna kumpas kurarken, ordumuzun ust duzey komutanlari hapislere atilirken, ulkenin kozmik odalarina girilip butun harp planlari, istihbarat bilgileri dis guclere teslim edilirken, ulkenin aydinlari cezaevlerine tikilirken, O DAVALARIN SAVCISI OLANLARA, TURKCE OLIMPIYATLARINDA,GEL ULKENE DÖN BU HASRET BITSIN diyenlerin arkasinda saksakcilik yapiyordunuz. 15 Temmuz'da bu kopekler darbeye girisince mi anladiniz gercekleri. Sizlerde masum degilsiniz Avukat Yakup Alar efendi. Er gec gercekler ortaya cikacak ve gercek failler ( fetoculer, siyasi ayak) ortaya cikinca , iste o zaman ulkede insanlarin ici rahatlayacak ve sehitlerin ruhu sad olacak.

Avatar
Ali 2022-07-14 19:40:56

Fetö nün SİYASİ AYAĞI; 17-25 Aralık operasyonu ve Fetö ile ilgili mecliste araştırılma önergesi niçin evet edildi . Ak parti deki fetöciler neden hala neden bakan ve vekillik Yapar. Fetö partiye dokununca mı hain oldu . Öncesinde görevi yapmayanlar kimlerdir !!!…………..

Avatar
Reis aşığı 2022-07-14 22:24:15

Reis'in çok sevdiğim bir sözü var, "Ulan hepiniz ordaydınız be" demişti:)) Ulan hepiniz kapsında el pençeydiniZ

Avatar
osman bulut 2022-07-17 02:49:45

Yakup Alar fetöden köşeyi dönen meslektaşların için bir sözün var mı? Adaleti savunanlar derneği hangi adaleti savundunuz bu güne kadar. Adliye de insanlara nasıl cezalar verildiğini görmüyor musun?

Avatar
Sn ALAR 2022-07-14 19:57:32

Sn Alar güzel güzel anlatmışsiniz ALLAH RAZI OLSUN. Ancak bunları bugün değil 40 yıldır 30 yıldır en az 20 yıldır biliyoruz. Menfaatci siyasetçiler iş adamları bugün öğrendiklerini söylüyor kim inanır hiç kimse . Gariban vatandasdan fetocu olmaz ki. Adı üstünde gariban.Bu ülkede yıllarca istihbarat raporlarında fetoculuk pkkciliktan daha tehlikeli bir yapı denildiğinde birileri çıkıp Sn Fettullah hoca efendi ülkemizin yetiştiği bilge insan diyenler ve Türkce olimpiyatlarında ağlayarak selam çakanlar kandırıldı. Lakin gariban vatandaşin kandirilma hakkı elinden alındı. Kimse masum değil. Hele hele sorumluluk sahibi olanlar asla değil. Dolayısıyla siz bir avukat olarak bu hikayeyi bugün değil 20 yıl önce anlatacaktiniz. Eğer kendinizi adalet savunucusu olduğunuzu düşünüyorsanız sorumluluklarını yerine getirmeyenlerden hesap soracaksınız. Eleştireceksiniz kamuoyu önünde isim isim konuşacaksınız ki kimse bu işlere cesaret edemesin. Öyle demeç verince kimseye inandırıcı gelmiyor. Dün fetoyu amansız kim savunuyorsa bugün de kim fetoculara amansız kiziyorsa en büyük fetocu odur.Sizi tenzih ederim. Saygılarımla