15 Temmuz’un sembol ismi konuştu

TEM'in gazi başkanı hemşehrimiz Turgut Aslan, bunu yapanlarla hukuk önünde hesaplaşacağı mesajını verdi.

15 Temmuz 2018 Pazar 13:47
15 Temmuz’un sembol ismi konuştu

Üniformalı FETÖ'cü teröristlerin, 15 Temmuz gecesi hayatına kastettikleri isimlerin başında gelen Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı hemşehrimiz Turgut Aslan, Yeni Şafak'a konuştu. Aslan, "o gün verilen mücadeleyi" Demokrasi ve hukuk için savaştık" sözleriyle özetledi.

15 Temmuz gecesi darbeciler, kendilerine karşı en büyük engel olarak gördükleri polis teşkilatını saf dışı bırakmak için her yolu denedi. Helikopter ve F-16 ile Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü bombalayarak 62 polisi şehit etti. Cuntacı FETÖ'cülerin ilk hedeflerin biri de Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Aslan'dı.

DERDEST EDİLDİ
Darbe girişiminin başladığı saatlerde Turgut Aslan da harekete geçmişti. Ancak Jandarma Genel Komutanlığında FETÖ'cüler tarafından koruması ve kendisi elleri ve gözleri bağlanarak derdest edildi. Gözler kapalı haldeyken, başından 2 kez vurulan Aslan ağır yaralandı. Koruması Hasan Gülhan ise şehit edildi.

HAYATA TUTUNDU

16 Temmuz sabahı özel harekatçı meslektaşları tarafından yaralı olarak bulunan Aslan, tedavi sürecinde 5 kez ameliyat geçirdi. 5 ay da yoğun bakımda kalan Aslan rehabilitasyon merkezinde fizik tedavi gördü. Uzun tedavi süreci sonucunda Aslan, gayreti ve doktorlarında çabası ile hayata tutundu.

ERDOĞAN ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da rehabilitasyon merkezindeki tedavisi bölümünde Aslan'ı ziyaret etti.

VATANIN YOKSA HİÇBİRİNİN ÖNEMİ YOK

O günleri anlatan Aslan, "İyi ki galip geldik. Eğer başaramasaydık çok kötü olacaktı. Türkiye'yi daha iyi günler gelecek. Bu dönem içerisinde ben de iyileşerek, bunu bana yapanlara hukuk önünde mücadele edeceğim. Her şeye sahip olabilirsin ama vatanın yoksa hiçbirinin önemi yok" ifadeleri kullandı.

Son Güncelleme: 15.07.2018 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.