18 Mart şehitliğin en üst mertebesi

Din-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Göncü, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle..

17 Mart 2015 Salı 10:00
 18 Mart şehitliğin en üst mertebesi


Din-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Göncü, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “18 Mart, şehitliğin en üst mertebesinin yaşandığı ve zaferin iliklere kadar işlendiği çok anlamlı bir gündür.” dedi.


Başkan Yardımcıları Arslan Celep, Mustafa Kuzkaya, Hakkı Özkaya ve Ünal Güngördü’nün de hazır bulunduğu basın açıklamasında Başkan Göncü, şunları dile getirdi; “18 Mart 1915 günü dünya, Çanakkale’nin geçilemeyeceğini öğrendi. 250 bin vatan evladı ezan susmasın, bayrak inmesin ve bu millet bağımsızlığını yitirmesin diye şehit oldular. Hep beraber kılınan sabah namazı sonrası Allah’a açılan eller zaferin habercisiydi. 17 Mart gecesi Nusret mayın gemisinin döşediği mayınlar, bataryalardan atılan gülleler ve büyük bir iman Çanakkale’nin geçilmez olduğu gerçekliğini yazdı tarihe. Seyit Onbaşı imanın tüm güçlerin üstünde olduğunu bir kez daha hatırlattı bizlere.


Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü DESK ve Din-Bir-Sen olarak yeniden yâd ediyor, bu topraklar ve bağımsızlık için verilen mücadelenin önemini bir kez daha hatırlıyor, bize emanet edilen değerlere sahip çıkacağımıza, zaferin 100. yılında söz veriyoruz.


Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, isimsiz bütün kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz.”




Son Güncelleme: 17.03.2015 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.