2013 yılına atıf yaptı: 'Dere yatağını konuta açarsan böyle olur'

Gelecek Partisi İl Başkanı Coşgunsu, 2013 yılında dönemin belediye yönetiminin dere yatağını konut imarına açtığını hatırlatarak, "Büyük hata" dedi.

14 Haziran 2022 Salı 13:16
2013 yılına atıf yaptı: 'Dere yatağını konuta açarsan böyle olur'

Gelecek Partisi Çorum İl Başkanı Barış Coşgunsu, 2013 yılında dönemin Çorum Belediyesi yönetimi ve imar komisyonunun Ahçılar Tavukluk mevkiinde dere yatağını konut imarına açarak büyük bir hata yaptığını belirterek, geçtiğimiz günlerde Üçtutlar Mahallesi Ahçılar ve Eşref Hoca Caddesi güzergahında yağış sonrası söz konusu derenin taştığını hatırlattı.

YÖNETİCİLERE 'ŞEHİR PLANLAMASI' BİLİMİNİ HATIRLATTI

Coşgunsu,  2013 yılının Ocak ayında dönemin İmar Komisyonu tarafından yapılan imar revizyonunun yanlış planlandığını ve dere yatağının bulunduğu alanlara konut izni verildiğini kaydederek, "Şehirleri rant odaklı değil, toplumun ihtiyaçları doğrultusunda risksiz alanlarda planlayın." dedi.

Gelecek Parti İl Başkanı Coşgunsu, iyi bir planlaması olmayan şehirlerde yaşanabilecek doğal afetlerin öldürücü boyutlara ulaştığını belirterek, bu yüzden imar planlarını yaparken adeta kılın kırk yarılması gerektiğini söyledi.

DÖNEMİN BELEDİYE YÖNETİMİ DERE YATAĞINI KONUTA AÇTI

Geçtiğimiz günlerde Üçtutlar Mahallesi Ahçılar ve Eşref Hoca Caddesi güzergahında yağış sonrası dere yatağının taştığını hatırlatan Coşgunsu, 2013 yılının Ocak ayında dönemin İmar Komisyonu tarafından yapılan imar revizyonunun yanlış planlandığını ve dere yatağının bulunduğu alanlara konut izni verildiğini kaydederek, hatta dönemin Belediye Meclis üyelerinden bazılarının da o bölgede ikamet ettiğini hatırlattı.

İMAR RANT ODAKLI OLURSA!

Bu bölgede bulunan dere yataklarının ıslah edilmeyişinin de büyük bir felakete davetiye çıkarttığını vurgulayan Barış Coşgunsu, imara açılan yerlerin rant odaklı değil, toplumsal riskler oluşturmayacak alanların tercih edilmesi gerektiğini kaydetti.

AFET DEĞİL İHMAL ÖLDÜRÜR

“Afetler değil, maalesef ihmaller öldürüyor” diyen Coşgunsu, “Çorum Belediyesi’nin afet sonrası temizlik çalışması değil, önceden böyle afetler olabileceğini öngörerek şehir merkezindeki dereleri ıslah etmesi gerekiyordu” diye konuştu.

GELECEK, GELECEĞİ DAHA GÜZEL PLANLAYACAK

Dere yatağının taşmasında hiç bir yaralanma ve can kaybının olmayışının tek teselli kaynağımız olduğunu aktaran Barış Coşgunsu, Ankara'daki sel felaketinde hayatını kaybeden Çorumlu hemşehrimiz İlkay Yiğit’e de Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Coşgunsu ayrıca, Gelecek Partisi iktidarıyla birlikte kazanacakları belediyelerde şehirlerin geleceğinin daha özenli planlanacağını da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 14.06.2022 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GELMEYECEK 2022-06-14 14:56:30

GELMEYECEK PARTİSİ İL BAŞKANI ONU RUMİ BEKİROĞLUNA SORSANA KENDİSİ MUZAFFER KÜLCÜ BAŞKANI İLE SİYASET YAPTI. RUMİ BEKİROĞLUNA SORACAKSIN MUZAFFER KÜLCÜYE SORACAKSIN . İMARI SADECE ORALARDA ARAMA BAŞKA BİLDİKLERİ YERLERDE VAR MESALA ORALARIDA SOR. GELMEYECEK İL BAŞKINI DEĞERLİ KARDEŞİM SENİ ŞAHSINDA ELEŞTİRMİYORUM . İYİ BİR VATANDAŞ OLARAK SORUYORSUN YALNIZ CEVABI YAKININDAKİ RUMİ BEKİROĞLUNDA

Avatar
murat 2022-06-15 08:58:28

çoşkunsu senin eşin atıp tuttuğun partide o yönetimde belediye meclis üyesi değilmiydi o zamanlar belediyenin kapısının önünden ayrılmıyordun ne oldu şimdi

Avatar
diyene de bak 2022-06-14 19:14:30

Abi sizin eski ekip değilmi çiftlik caddesinde ki dükkanı alan (rumi bey diye duydum) baksana akşemsettin camiden gelen yol düpdüz gelirken ne hikmetse bir ansa sola doğru kayıyor _? merkez elektriğin oradan ? neden acaba ? orada da rant var o zaman öyle mi ? lütfen geçmişi gömeceğim derken kendinizi de gömmeyin. o zaman sizin yönetimden arkadaşlar vardı. Bu Gelmeyecek isimli yorumu yapan arkadaşımız çok doğru demiş. tebrikler.

Avatar
çorumlu 2022-06-15 14:46:08

Derelerin taşıp kenarda duran boylu boyunca sıralanmış 2 milyonluk evlerin yıkılması mı gerekiyor imar çılgınlığından kurtulmak için acaba???Dere kenarı filan aldırmıyoruz ki O dere kenarı dediğiniz evlere güç yetmiyor artık

Avatar
çorum 2022-06-15 15:13:19

Memlekette godamanın biri aydan arsa alsa yolu ordan geçirirler :))