‘2017 yılı esnafımız için umut olmalı’

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Şoförler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Hitit Esnaf Kooperatifi Başkanı Erdoğan Çerikçi ve Oda Başkanları Milliyetçi Hareket Partisi’ni ziyaret ederek, İl Başkanı Mehmet Akif Aras ve partililer ile bir süre görüştüler.

17 Ocak 2017 Salı 22:22
 ‘2017 yılı esnafımız için umut olmalı’


ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Şoförler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Hitit Esnaf Kooperatifi Başkanı Erdoğan Çerikçi ve Oda Başkanları Milliyetçi Hareket Partisi’ni ziyaret ederek, İl Başkanı Mehmet Akif Aras ve partililer ile bir süre görüştüler.


Ziyarette konuşan MHP İl Başkanı Aras, 2017’nin esnaf için umut olmasını dilediklerini belirterek, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak, gerek sivil toplum kuruluşlarımız, gerekse de esnaflarımıza hizmet veren kurumlarımızla sık sık bir araya geliyoruz” dedi. Aras, konuşmasında şunları ifade etti:


“Şehrimizde esnafımızın ve esnaf kuruluşlarımızın yanında olmaya, onlara destek vermeye gayret gösteriyoruz. Esnafımızın ve sanat sahiplerinin mesleki faaliyetlerini geliştirmelerini sağlamak, müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışan kurumlarımızı da takip ediyor ve çalışmalarını takdir ediyoruz.

2016 yılı esnafımız için iyi geçmemiştir. Gerek ülkemizin geçirdiği buhranlar, esnafımızı da geriye götürmüştür. Özellikle son dönemde birçok işyeri kapanmış, esnafımız umutsuzluğa düşmüştür. 2016 yılının sonunda üç beş kişiye verilen KOSGEB kredisi için binlerce esnafın başvurusu ve izdihamı, aslında durumu da özetlemektedir.

2017 yılına esnafımız umutla girmelidir. Esnafımızın kepenk kapattığı değil, yüzünün güldüğü yıl olmalıdır. Hükümet teşviklerle, kredilerle ve muafiyetlerle esnafımızı desteklemeli, yeni kaynaklar oluşturmalı, ekonomimizin temel direği binlerce esnafımız ayakta kalmalıdır. Sicil affı ve benzeri geriye dönük düzenlemeler yapılmalı, esnafımızın önü açılmalıdır. Teşviklerle yeni işyeri açmak isteyenler desteklenmeli, kapanan işletmelerden oluşan boşluk doldurulmalıdır.

DİYARBAKIRDA BİR KEZ DAHA YÜREKLER YANDI

Dün Diyarbakır’da hain saldırıda şehit olan emniyet mensuplarımıza rahmet, kederli aileleri ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Millet olarak kardeşliğimizle, güçlenen azmimizle, kuvvetlenen irademizle hainlere fırsat vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bütündür, en büyük mevzidir, düşmeyecek, düşürülemeyecektir.

MİLLİ  UZLAŞMADAN YANAYIZ

Mecliste yapılan Anayasa görüşmeleri heyecanlı ve gerilimli geçmiştir. Meclisimiz Türkiye’nin ayak bağlarından kurtulması, sırtındaki kamburlardan uzaklaşması için devreye girmiştir.

Milletten ümidini kesenler, milli iradeye çıkan yolları tıkamak için olmadık yollara sapmıştır. Kürsü işgalleri, kavga sahneleri, ucuz oyunlar, isnat ve iftiraya varan siyasi söylemler muhataplarını mahcup edecektir.

Milli Mücadele’de destan yazan aziz Türk milletine nasıl ve hangi tür hükümet etme sistemini tercih ettiğini sormanın yanlış bir tarafı gözükmemektedir. 15 Temmuz’da tankların önüne yatan, tüfeklere göğsünü siper eden, darbeci uçaklara adeta pençe atan kahraman milletimiz, istikbalini ilgilendiren bir konuda görüşünü de beyan edecek, tercihini yapacaktır.

Uzlaşma, sorumluluk ruhuyla milli şuuru buluşturmuş siyasi bir vicdanda varlık bulur. Milli uzlaşma ihaneti gömer, ithamları söker. Türkiye abes siyaset mantığını elinin tersiyle itecek, hızını kesen ağırlıkları atacaktır.

Muhtemel kaos hazırlıklarını, kriz salgınlarını, anti demokratik arayış ve özlemleri milletçe göğüsleyip peşinen etkisizleştirmek zorundayız.

Çarşamba günü başlayacak ikinci tur görüşmelerinden sonra Anayasa Değişikliği milletimizin önüne gelecektir. Türkiye kuşatmayı yaracak, sıkıştığı dar alandan çıkacaktır. Türk milleti birliğini, dirliğini ve bekasını koruyup geleceğe korkusuzca yürüyecektir.”


Son Güncelleme: 17.01.2017 22:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.