2023 mü 2035 mi?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yaygın basında yer alan hızlı tren ve yüksek hızlı tren çalışmaları ile ilgili açıklamaları, tren hayali olan Çorum’da bazı tereddütlere neden oluyor.

29 Haziran 2017 Perşembe 15:40
2023 mü 2035 mi?

MUSTAFA DEMİRER


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yaygın basında yer alan hızlı tren ve yüksek hızlı tren çalışmaları ile ilgili açıklamaları, tren hayali olan Çorum’da bazı tereddütlere neden oluyor.


Anadolu Ajansı kaynaklı haberde, Türkiye genelinde 2023 yılına kadar yapılacak yüksek hızlı demiryolu hatları, yine 2023 yılına kadar yapılacak konvansiyonel demiryolu hatları ile mevcut konvansiyonel demiryolu hatları kapsamlı bir harita üzerinde gösterildi. Söz konusu haritada çalışma yapılan iller güzergah üzerinde isimlendirildi.


Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün haritasına göre, bugün itibariyle 3 bin kilometrelik YHT ve HT hattında inşaat çalışmaları devam ediyor. 5 bin 277 kilometrelik YHT ve HT hattında ise etüt-proje çalışmaları sürdürülüyor. 2017 sonuna kadar da 2 bin 622 kilometrelik hattın proje çalışmaları tamamlanacak. Ankara-İzmir YHT hattının 2019’da tamamlanması planlanıyor.


ÇORUM’UN DURUMU


Çorum’un da içinde yer aldığı Kırıkkale- Çorum- Samsun’u kapsayan demiryolu hattının üç etap halinde güzergah-proje-etüt ihalesinin yapıldığı açıklanmasına rağmen, yaygın basında yer alan haberlerde bu bilgilere rastlanamıyor.


Gelişmelere rağmen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, geçtiğimiz Ramazan ayında düzenlenen iftar programına katılan muhabirlere 2017 yılının ilk yarısındaki çalışmaları değerlendirdi.


ULAŞTIRMA BAKANI NE DEMİŞTİ


Bakan Arslan, Tren haber.com’da yer alan haberde, Çorum’u da yakından ilgilendiren demiryolu hattı konusunda, “Ankara-Kırıkkale-Samsun ve Erzincan-Trabzon hatlarını da unutmayalım. Söylemediğimiz zaman bu hatlar için çalışma olmadığı sanılıyor.” diye konuştu.


Bakan Arslan’ın sözlerinden, yaygın basında yer alan bazı haberlerde Kırıkkale-Çorum-Samsun Demiryolu Hattı’ndan bahsedilmemesinin bölgemizde çalışma olmadığı anlamına gelmediği anlaşılıyor.


SAĞLAM BİLGİLERE İHTİYAÇ VAR


Ancak Çorum’un da içinde yer aldığı Kuzey-Güney aksını birbirine bağlayacak olan Kırıkkale-Çorum-Samsun Demiryolu Hattı’nın 2023 mü yoksa 2035 yılında mı tamamlanacağı hususunda sağlam bilgilere ihtiyaç var.


ÇORUMLU KARARLI


Olup bitenler gösteriyor ki, Çorumlular konumları ne olursa olsun hızlı tren yatırımına kavuşmakta kararlı görünüyor.


Son Güncelleme: 29.06.2017 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatansever 2017-06-30 09:39:36

sayın demirer biz artık bu vekillerle çorum'a hiçbir ciddi ulaşım yatırımının geleceğine inanmıyoruz çünkü vekllerimiz etkisiz elemanlar olduklarını şimdiye kadar ispatladılar bu saatten sonradaa bir şey olmaz.hükümetimizede çorumlular olarak kırgınız

Avatar
Osmanlı 2017-06-30 12:17:57

2035 süpermiş,
birde şöyle bakalım, ne kadar geç olursa o kadar iyi. 20 sene sonra daha yeni teknolojilerle yapılır tren yolu.

Avatar
Oy 2017-06-30 20:50:05

Çorum oy vermesin

Avatar
hakikat 2017-07-01 14:43:29

ya da 2071. ey çorum seni ikide bir sallayan zihniyete bir dönem oy verme ders ver sonra nasıl yapmak zorunda kalacaklar görürsün.

banner165