21 oyla Gül Belediye Başkanı

Zeki Gül, 20 AK Parti, 1 MHP'li üyenin oyu ile toplamda 21 oyla Çorum Belediye Başkanı oldu

05 Şubat 2018 Pazartesi 15:27
21 oyla Gül Belediye Başkanı

Muzaffer Külcü'nün istifasının ardından Çorum Belediye Meclisi yeni başkanı seçmek üzere Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu başkanlığında bugün toplandı. 13 dakika gecikmeli başlayan toplantıda katip üye olarak  Mehmet Döngel ve İsmail Akgöz görev yaptı. Toplantıya sağlık problemleri nedeniyle CHP'li Belediye Meclis Üyesi Sezer Yalçınkaya katılmadı.  Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve Özel Kalem Müdürü Murat Erdem de oturumu izledi.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlunun açış konuşması ardından CHP Meclis Grup Başkanı Necdet Biçer bir konuşma yaptı. Biçer'in, "Demokrasi ayıbı yaşıyoruz. İstifa gerekçesini bilmiyoruz. Seçmenin oyları yok sayıldı. Bu şartlar altında seçim yapılıyor. Ama sorumluluğumuz gereği iyi şeylerde katkı vereceğiz. Seçime katılmıyoruz." sözlerinin ardından CHP grubu Belediye Meclisi'ni terketti. 

Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu seçimi başlattı. Gizli oy açık tasnif oylama yöntemi ile 20 AK Partili, 1 MHP'li üyenin oyunun toplamı 21 oy ile Zeki Gül Çorum Belediye Başkanı oldu.

Son Güncelleme: 06.02.2018 07:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yerli çorumlu 2018-02-05 18:05:08

Bir deyiş vardır. Tam yerine oturdu. (Gitti gülsüm geldi gülsüm. Azrail ettiğini bulsun:)