250 yetim çocuğa kıyafet yardımı

U.E.T.D Belçika Genk Şubesi ile AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanlığı Kale Mahalle Teşkilatı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak organize edilen “Sende Bir Yetim Giydir” projesi kapsamında 250 yetim çocuğa kıyafet yardımı yapıldı.

25 Haziran 2017 Pazar 09:01
250 yetim çocuğa kıyafet yardımı

U.E.T.D Belçika Genk Şubesi ile AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanlığı Kale Mahalle Teşkilatı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak organize edilen “Sende Bir Yetim Giydir” projesi kapsamında 250 yetim çocuğa kıyafet yardımı yapıldı.



Düzenlenen programa; AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Merkez İlçe Kale Mahalle Başkanı Murat Ayrancı, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Mahalle Başkanları ve yetim aileleri katıldı. 
Organizasyon kapsamında 250 yetim çocuk mağazaya götürülerek giydirildi.



Düzenlenen yetim giydirme programında konuşma yapan U.E.T.D Belçika Genk eski İl Başkanı ve Program Koordinatörü Celal Keper; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o zamanki Başbakanlığı döneminde Avrupadaki Türklerin aynı çatı altında toplanması, güç birliği yapması sosyal statülerde güçlenmesi birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini dile getirmişti. Türkler olarak 2004 yılından itibaren Almanya’da, 2006 yılından itibaren de Belçika ve örgütlenmeye başladık.  U.E.T.D çatısı altında Avrupa birliği sınırları içerinde Türk derneklerimiz, vakıflarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız var. Bugün burada bu sevince ortak olmak U.E.T.D Belçika Genk Şubesi olarak  bizleri çok mutlu etti.” diye konuştu.



AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, yetim peygamberimiz Hz. Muhammedin S.A.V efendimizin ahiret yurdunda benim komşularım ümmetimin yetimleridir hadisi şerifi kendine ilke edindiklerini belirterek, sadece bayramlarda değil yılın her ayında yetimleri gözetip kolladıklarını ifade etti.

İki ülke arasında gönül ve kardeşlik köprüleri kurmaya devam edeceklerini ifade eden AK Parti Merkez İl Başkanı Mehmet Karadağ, yetim çocukların sevindirilmesinde, bu hayrın gerçekleşmesinde maddi ve manevi katkı sağlayan U.E.T.D Belçika Genk Şubesi’ne ve Merkez İlçe Başkanlığı Kale Mahalle Teşkilatına teşekkür etti.

Yetim ve öksüzlerin giyinmesine vesile olmanın manevi hazzını yaşadıklarını dile getiren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, böyle bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.



Akar, “Bizler biliyoruz ki; yetimlerin sahibi Allah’tır. Merkez İlçe Mahalle Teşkilatı olarak ramazan ayı boyunca yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlerine çat kapı giderek onlara birlikte iftar sevincini yaşadık. Bu sevince hep beraber ortak olduk. Yetimlere yapılacak olan yardım noktasında Teşkilat olarak elimizden geleni yapıyoruz. Katkılarından dolayı U.E.T.D Belçika Genk Şubesine ve Merkez İlçe Başkanlığı Kale Mahalle Teşkilatımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


Ramazan Bayramı öncesi bayramlık hediyelerini alan yetimlerin mutluluğu gözlerinden okundu. Alışverişin ardından yemek esnasında dinlenen çocuklar palyaço eşliğinde eğlendiler. Uygulanan proje sayesinde bayram öncesi yetimlerin yüzü bir nebzede olsun güldü.

 

Son Güncelleme: 25.06.2017 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165