300 milyonluk yatırım gün sayıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,Çevre Yolu üzerinde yapımı süren farklı seviyeli kavşağın bir kaç ay içinde hizmete açılacağını duyurdu.

19 Aralık 2022 Pazartesi 18:02
300 milyonluk yatırım gün sayıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Akşemseddin Caddesi ile Çevre Yolu’nun birleştiği noktada, yapımı devam eden ‘farklı seviyeli kavşak’ çalışmalarını yerinde inceleyip, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Bakan kavşağın yaklaşık bir iki ay içinde trafiğe açılacağını duyurdu.

8 İLÇE 150 BİN NÜFUSUN İHTİYACINI KARŞILIYOR

150 bin nüfusa sahip İskilip, Bayat, Uğurludağ, Oğuzlar, Osmancık, Karğı, Dodurga, Laçin ilçelerini Samsun-Çorum-Ankara Çevre Yolu’ndan, Çorum merkez Akşemseddin Caddesi’ne bağlayacak ‘Farklı Seviyeli Köprülü Kavşak Projesi hızla ilerlerken, ihale geçen yıl aralık ayında yapılmıştı.

300 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Yüklenici firmanın özverili çalışmalarıyla seviyeli kavşak projesinde kısa bir zamanda hızlı bir şekilde ilerleme kaydedildi.
Yaklaşık 300 milyon liraya mâl olacak Farklı Seviyeli Kavşak yapım projesi; 4,2 km Bağlantı Yolları, Toprak Tesviye, Sanat Yapıları, Köprü ve Üstyapı İşlerini de kapsıyor.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK, YOĞUNLUĞU AZALTACAK

8 ilçeyi Çorum’a kesintisiz ve güvenli bir şekilde bağlayacak olan ve Çorum açısından son derece önemli ‘Farklı Seviyeli Köprülü Kavşak’ sayesinde Çorum merkeze girişte trafik akışını rahatlatacak, araç yoğunluğunu azaltacak, Ankara ve Samsun’dan gelen trafiğin, İskilip-Osmancık trafiğine takılmadan akmasını sağlayacak ve sıklıkla yaşanan kazalara da son verecek.

BAKAN: 'BİR KAÇ AY İÇİNDE HİZMETE GİRECEK'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı konuşmada, “Burası Çorum’un önemli noktalarından bir tanesi. Şehirlerarası yolların kesiştiği ve trafiğin hareketli olduğu yoğun bir nokta. Burayı artık kavşak olarak çözdük.  Çorum’a bakan olduktan sonra dördüncü gelişim. Her gelişimizde projelerde güzel ilerlemeler var. Projeleri yakından takip ediyoruz. Bu projeler gelişen büyüyen Çorum’un sanayisine ve ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak. Çok kısa süre içerisinde tamamlanıp hizmete açılacak bu muazzam eser şimdiden hayırlı olsun. Memleketimizin her noktasında hemşehrilerimize en iyi hizmetin sunulması için aşkla çalışıyoruz. Çorum’u Türkiye Yüzyılı’na taşıyacak projelerle donatıyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru, rahatı ve geleceği için daha güzel bir Çorum için daha çok çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz.” ded.

ÇORUM HEYETİ KATILDI

Bakan Karaismailoğlu’na Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları 7. Bölge Müdürü Rıfat Silov, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak ile kurum müdürleri işlik etti.

Son Güncelleme: 19.12.2022 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şaşkın ördek 2022-12-20 07:42:28

Yav şu İskilip lafından gına geldi artık.Arkadaş her çorumla ilgili haber çıktığında İskilip te İskilip.

Misafir Avatar
murat 2022-12-20 11:00:35 @Şaşkın ördek

adam eksiklikleri dile getiriyor. BAK BU GÜN TIR YATMIŞ nerede İskilip yolunda yolları iyi değil düzelmesi yönünde talepleri dile getiriyor ne yapsın adam

Beğenmedim! (0)
Avatar
İskilipden 2022-12-19 18:11:29

Çorum Kastamonu arasıda inşAllah yapılır. İstanbul Çoruma 1,5 saat Çorum Ankaraya 40 km İskilip üzerindan yakın. sakin bir yol

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-12-19 18:32:16

Biz Çorum'a yeni bir Çevreyolu istiyoruz, diyoruz, bunlar bizimle alay ediyor, dalga geçiyorlar. Senelerdir söylüyorum. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
İskilipli 2022-12-19 18:44:41

Çorumdan Ankara'ya seyahat edecekler için Eskilip üzerinden tercih ediniz sakin ve 35 km kısa radar vs yok ancak tek şerit. Yogunluk olsun ki bu yol duble olur. Direk pursaklara inersiniz.

Avatar
İskilip sever 2022-12-19 23:35:22

Çorum İskilip yolu tam olarak bitmedi güya bu sene Kızılırmaga kadar bitirilip 2023 te de iskilibe kadar yapılacaktı ama hiç bu konu gündem de yok hiç bir calismada yapılmadı.İskilip bayat Uğurludag haber bekliyor

Avatar
Alacalı 2022-12-19 19:02:40

Önemli bir yatırım emeği geçenlere teşekkürler. Özellikle memet bekdaşın üstün gayretleri devlet adamı kişiliği bu projeye can verdi

Misafir Avatar
HASAN 2022-12-19 22:19:15 @Alacalı

NEY NEY NEY?????????

Beğenmedim! (0)
Avatar
ISKilipli 2022-12-19 20:14:25

İskilip Çorum arası BEKLİYOR. 23 KM KALDI yapılırmı. Ankara İskilip arası gibi BeKlİYoR.