5 bin kare Çorum fotoğrafı çekti

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı’nın daveti ile Çorum’un doğal güzelliklerini fotoğraflamak üzere Çankırı üzerinden...

26 Ekim 2014 Pazar 15:04
 5 bin kare Çorum fotoğrafı çekti


AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı’nın daveti ile Çorum’un doğal güzelliklerini fotoğraflamak üzere Çankırı üzerinden Çorum’a gelen ünlü doğa fotoğrafçısı Ahmet Kirazoğlu, Kargı, Osmancık ve Dodurga’da çalışmalarını tamamladı.


Kargı yaylalarını fotoğrafladıktan sonra Osmancık ilçesine geçen Kirazoğlu, burada Zeytinderesi bölgesinde yer alan ve Uzungöl’e alternatif gösterilen Gölbel mevkiinden fotoğraflar çekti. Aşağı Zeytin ve Yukarı Zeytin bölgesinde muhteşem baraj gölü manzaralarını eşi Oya Kirazoğlu ile birlikte fotoğraflayan Ahmet Kirazoğlu, daha sonra Adatepe’ye çıkarak panoramik Osmancık görüntüleri aldı. Koyunbaba Köprüsü ve Osmancık Kalesi’nden sonra Dodurga’da da çekimler yapan Kirazoğlu, Obruk barajı, Kapılıkaya ve Kırkdilim fotoğraflarını çektikten sonra Gölünyazı sulak alanında da çekimler yaptı. Kargı, Osmancık, Dodurga, Oğuzlar ve Laçin ilçelerindeki çalışmaları sırasında yaklaşık üç bin kare fotoğraf çektiklerini belirten Kirazoğlu, pazar günü de Şapinuva, İncesu kanyonu ve Sungurlu Uğurludağ arası Kızılırmak havzasında çekimler yaptı. Akşam Milletvekili  Cahit Bağcı’nın misafiri olarak Osmancık’ta konaklayan Kirazoğlu Osmancık Kültür Turizm Derneği Başkanı Sakin Karakaş’la da bir söyleşi yaptı. Çorum için yaklaşık beş bin fotoğraf karesinden oluşan bir arşiv oluşturacaklarını vurgulayan Kirazoğlu, söz konusu çalışmayı Milletvekili  Bağcı’nın destekleri ile gerçekleştirdiklerini , önümüzdeki 15 gün içerisinde ham olan fotoğrafların işlendikten sonra CD’lerin teslim edileceğini, muhteşem bir doğaya sahip olan Çorum’da turizme uygun  keşfedilmesi gereken alanların çalışma noktası olarak tercih edildiğini kaydetti.




Son Güncelleme: 26.10.2014 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.