5 turizm projesine destek

Çorum Valisi OKA Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Kılıç, 2016 Yılı Turizm Altyapı Programı ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

24 Haziran 2016 Cuma 12:20
5 turizm projesine destek

Çorum Valisi OKA Yönetim Kurulu Başkanı
 Necmeddin Kılıç, 2016 Yılı Turizm Altyapı Programı ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Vali Kılıç, açıklamasında şunları söyledi. “Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Amasya, Çorum, Samsun, Tokat illerinde 21 Aralık 2016 tarihinde ilan edilen ‘Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı’nın idari, teknik ve mali değerlendirilmesi tamamlanmıştır.

Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı için Amasya’dan 14, Çorum’dan 17, Samsun’dan 28 ve Tokat’tan 41adet proje olmak üzere toplam 100 adet proje başvurusu alınmıştır. Ajans mevzuatına uygun olarak yapılan değerlendirmeler sonucu 65 puan ve üzerinde puan alan toplam 27proje asıl listede yer almış ve desteklenmesi OKA Yönetim Kurulu tarafından kararlaştırılmıştır.


Çorum ilimizden sunulan toplam 17 projenin 5 tanesi kabul edilerek desteklenmek üzere yönetim kurumuzca kabul edilmiştir. Bu projeler;


1-Çorum Belediyesinin sunduğu ‘Veli Paşa Hanı Restorasyon Edilerek Turizme Kazandırılıyor’ projesi,


2-İskilip Kaymakamlığı tarafından sunulan ‘İskilip Redif Kışlası Restorasyonu’ projesi,


3-Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından sunulan ‘Bilaller Kültür ve Sanat Merkezi’ projesi,

4-Osmancık Belediye Başkanlığı tarafından sunulan ‘Osmancık Kandiber Kalesi Restorasyon Projesi’ projesi ve

5-Boğazkale İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından sunulan ‘Hitit Köyü’ projesidir.


Kabul edilen bu beş projenin toplam bütçesi 7 Milyon Üçyüz Bin Liradır. Kalkınma Ajansından alınacak toplam hibe desteği ise 3
Milyon Sekizyüz Bin Liradır.

Sözleşme imzalamaya hak kazanan başvuru sahiplerine sözleşmeye davet bildirimleri gönderilmeye başlanacaktır. Sözleşmelerin imzalanması, bahsi geçen bildirimin tebliğ tarihi itibariyle 10 iş günü içinde gerçekleşecektir. Bu süre içinde, OKA internet sitesinde yayınlanacak takvim doğrultusunda, talep edilecek belgelerle birlikte kurum/kuruluşu temsil ve ilzama yetkili kişilerin sözleşmeyi imzalamak üzere Ajansımıza müracaat etmeleri gerekecektir. Aksi takdirde başvuru sahibi söz konusu destekten feragat etmiş sayılacaktır.


Kazanan proje sahiplerine başarılar diler, programımıza ilgi gösteren tüm başvuru sahiplerimize teşekkür ederiz.”

Son Güncelleme: 24.06.2016 12:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.