5 yıldır ıslah bekliyor

Sungurlu Budaközü ve Diğ çayı derelerinin halen ıslah beklediği açıklandı

02 Mart 2018 Cuma 14:16
5 yıldır ıslah bekliyor

Sungurlu’da olası sel felaketlerine davetiye çıkartan Budaközü ve Diğ çayı derelerinin halen ıslah edilmeyi beklediğini söyleyen Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Çorum Milletvekillerinin Sungurlu'yu üvey evlat gördüklerini söyledi.
Çorum Milletvekillerinin, 4 yıl geçmesine rağmen Sungurlu için hayati öneme sahip bir projeyi sonlandırmadığı söyleyen Başkan Şahiner, verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.


Sungurlu’da yıllardan beri el vurulmayan Diğ çayı ve Budaközü çaylarında 2013 yılının Ocak ayında Ankara’dan Sungurlu'ya gelen DSİ 5. Bölge Müdürü Hacı Haksan'ın da aralarında bulunduğu heyet ıslah çalışması için düğmeye bastığını söyleyen Başkan Şahiner, 4 yıl geçmesine rağmen bir türlü yatırım programına alınmayan dere ıslahı halen çözüm beklediğini ifade etti.
2014 yılında projesi başlanan, 2015 yılında projesi biten dere ıslah projesinin 2018 yılı olmasına rağmen halen ihale edilmediğini söyleyen Başkan Şahiner, 2014 Eylül ayında Devlet Su İşleri Sungurlu yatırımları Müsteşarlık makamında geçmiş dönem Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Müsteşar Lütfi Akca, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Hanifi Avcı'nın da katıldığı toplantıda Sungurlu İlçe Merkezi Sel ve Taşkın Kontrol çalışmalarında sona gelindiği açıklanmıştı. 4 yıl geçmesine rağmen bırakın sona gelinmesini, başlanmadığını ifade etti.

ÇORUM MİLLETVEKİLLERİNE GÖNDERME

Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'un Ağustos 2017 yılında verdiği demeci hatırlatan Başkan Şahiner, "Sayın Milletvekili projesi tamamlanan Sungurlu İlçe Merkezi Dereleri Islahı çalışmasını iki kısım halinde hayata geçireceklerini belirtmişti.
Milletvekili Uslu'nun ise 16 ve 28 Haziran tarihlerinde aşırı yağışlar nedeniyle ilçemizde yaşanan sel felaketi bizleri son derece üzmüştür. Konuyla ilgili Orman ve Su İşleri Müsteşarımız Lütfi Akça ile görüşmelerde bulunarak Devlet Su İşleri yetkilileri ilçeye gönderilmiş ve gerekli çalışma yapılmıştır" ifadelerini kullanmıştı. Sayın Milletvekillerinden bir açıklama bekliyoruz" dedi.
Dere ıslah projesinin Sungurlu için hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Başkan Şahiner, verilen sözlerin bir an önce tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 02.03.2018 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungur Bey 2018-03-02 17:07:07

Bu dereler taşınca ilçenin bir kısmı sular altında kalabilir, ki görüntüsü de dekoru bozuyor; ocak ayında ihale edileceği söylenmişti Lütfiye hanım söylemişti, daha öylece duruyor, bu konuda Başkan çok haklı, vekillerden Sungurlu halkı olarak adım bekliyoruz.