50 milyonluk yatırım Eylül'de bitiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aşamalarını yakından takip ettiği Çorum Kentpark'ta çalışmalar çok hızlı ilerliyor

26 Haziran 2018 Salı 14:08
50 milyonluk yatırım Eylül'de bitiyor

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Başkanı Zeki Gül Kent Park’ta incelemelerde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakından takip ettiği ve Çorum’un en büyük çevre  yatırımı gözüyle bakılan Kentpark’ta çalışmalar devam ediyor.

Belediye Başkanı Gül, ekibi ile şu dakikalarda Kent Park’ta incelemelerde bulunuyor.  Çorum’un tüm ihtiyaçlarını giderecek ölçekte ve şartlarda yapılan parka Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum’daki prestij projesi gözüyle bakılıyor. Bilindiği gibi Erdoğan da projeyi yakından takip ediyor.  Belediye Başkanı Zeki Gül, yüzde 60 oranında tamamlanan parkın 4 Eylül’de biteceğini belirtirken,  “Çok hızlı çalışıyoruz” diye de ekledi. Kentpark'ın maliyeti 50 milyon TL olarak biliniyor. 

GÜL’ÜN KENTPARK’LA İLGİLİ VERDİĞİ NOTLAR…

Kentpark 212 bin 500 m2’lik alana inşaa ediliyor.

Bugün itibariyle parkın yüzde 60’lık kısmı tamamlandı.

Parka yerleştirilecek çocuk oyun grupları, açık alan spor aletlerinin montajı, bank ve çöp kovası gibi kalemlerden oluşan kent mobilyalarının ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak.

Parkta 24 bin m2’lik alanda biyolojik arıtma özelliğine sahip yapay bir gölet inşa ediliyor.

Parkın aydınlatmasında güvenlik ve görsellik üzerinde duruluyor.  

Kentpark, 175 bin ve 37 bin 500 metrekarelik etaplardan oluşuyor.  175 bin metrekarelik alan olan birinci etaptaki yeşil alanlar, otomatik sulama sistemiyle sulanacak. Buradaki sulama tesisatının yüzde 75’i tamamlandı.

Seyir kulesi çelik imalatları bitti. Gölet kenarındaki seyir teraslarının çelik iskele imalatlarına başlandı.  Gölet çevresinde bulunan amfi alanında oturma yerleri de inşa ediliyor.

37 bin 500 metrekareden oluşan ikinci etap içerisinde bulunan 250 metre uzunluğunda yapay dere yer alıyor. Yapay derenin betonarme işleri tamamlanmak üzere.

Yine ikinci etap içerisinde yer alan gezinti yollarının imalatlarının yüzde 65 oranında bitti. Bu etabın alt yapı imalatlarıyla birlikte elektrik tesisatlarını yüzde 80 oranında tamamlandı.  

İkinci etapta 4 adet sergi satış birimi bulunuyor. Bu sergi alanlarının da kaba inşaatını tamamlandı.

Son Güncelleme: 27.06.2018 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2018-06-26 23:06:15

Kent Parka dikilen ağaçların yurtdışından hem de fahiş fiyata ithal edildiği iddiaları var. bunlar doğru mu.. Başkanımız bu konu ile ilgili bilgi verebilir mi?

banner165