50 yıllık soruna neşter

Çorum’un Osmancık Belediyesi ikinci etap alt yapı projesi kapsamında yapımına başlanan iki adet su deposu inşaatı hızla yükseliyor.

21 Ekim 2013 Pazartesi 19:36
 50 yıllık soruna neşter


Çorum’un Osmancık Belediyesi ikinci etap alt yapı projesi kapsamında yapımına başlanan iki adet su deposu inşaatı hızla yükseliyor. 

Osmancık Belediyesi’nin 50 yıllık alt yapı sorununa neşter vurduğu büyük alt yapı projesinin ikinci etabı olan su hatlarının değiştirilmesi için ilçe merkezindeki hat değişim çalışmalarının yanı sıra kaliteli su için modern ve hijyenik iki adet su deposu yapım inşaatları devam ediyor.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Başkan Yardımcısı İsmail Bilgener, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Hakkı Bozyel ile birlikte Çiftlikler mahallesi Damatoğlu mevkisinde yapımı devam eden su deposu inşaatında incelemelerde bulundu.

Büyük alt yapı projesi kapsamında kanalizasyon şebeke hatlarının değişiminin tamamlandığını ve ikinci etap olan su şebeke hatlarının değişimi, iki modern su deposunun kurulması ve yağmur suyu hatlarının değişimi işinin iki koldan da çalışmaların hızla ilerlediğini söyleyen Başkan Yazıcı, ikinci etap alt yapı yatırımı kapsamına alınan iki adet modern su deposu yatırımlarının önemine değindi. Başkan Yazıcı, Gemici Mahallesi ile Çiftlikler Mahallesi Damatoğlu mevkisinde bulunan mevcut depoların kapasitelerinin artırılarak modern ve hijyenik olarak hizmete sunulacağını belirtti. 

7 milyon TL değerindeki ikinci etap alt yapı yatırımlarının üç bölümden oluştuğunu hatırlatan Bekir Yazıcı, “İlk bölümde ilçemizde 50 yıldır kullanılan, çeşitli sıkıntılar nedeniyle su kesintisi sorunlarını beraberinde getiren, sağlıksız ve ömrünü tamamlayan su şebeke hatlarının değişimidir. Bu kapsamda 55 kilometre uzunluğundaki su şebeke hatları, modern ve sağlıklı su ulaşımını sağlayacak yeni borularla değiştirilecektir. İkinci bölümde ise; yine uzun yıllardır kullanılan yetersiz olan su depolarımızdır. Gemici mahallemizde bulunan 100 tonluk su deposu bin tonluk depo ile değiştirilecek, Çiftlikler Mahallesi Damatoğlu mevkisinde bulunan 200 tonluk su deposu da 2 bin tonluk depo ile değiştirilecek. Seramik kaplama ve paslanmaz bölümlerden oluşan bu iki su depomuz ile su depolarımızın hacimleri 10 kat artırılacak böylece hijyenik depolar sayesinde sağlıklı su ulaşımı sağlanacak, daha fazla su depolama imkanı sunulacaktır. Üçüncü bölümde yer alan ve diğerleri kadar önemli olan yağmur suyu hatlarının değişiminde de önemli adımlar atacağız. Ayrıca beş kilometre uzunluğundaki yağmur suyu hatlarının değişiminin ilçemizdeki sel ve su baskınlarına karşı önlemdir. İlçemizde bulunan dağlardan yağışlar sonrasında merkeze ulaşan ve baskınlara neden olan sel sularını direkt olarak Kızılırmak’a akışı sağlanarak sel baskınlarının önüne geçilecektir” dedi.

(İHA)



Son Güncelleme: 21.10.2013 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165