500 kişiye iş imkânı

Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, il genelindeki 18 kamu kuruluşu işbirliği...

29 Ocak 2014 Çarşamba 09:56
 500 kişiye iş imkânı


Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, il genelindeki 18 kamu kuruluşu işbirliği ile Toplum Yararına Program (TYP) uygulanacak.

Geçtiğimiz Pazartesi günü imzalanan protokollerle, il genelinde toplam 500 kişi istihdam edilecek olup, programlar 17 Şubat 2014 tarihinde başlayacak. 4 ay uygulanacak olan programlar 15 Haziran 2014 tarihinde sona erecek.

Konusu Ağaçlandırma, Çevre Düzenlemesi, Altyapı Çalışmaları ve Temizlik olan programlarda katılımcılara bu işler yaptırılacak, program süresince asgari ücret ödenecek ve SGK primleri yatırılacak ve katılımcıların ücretleri ile SGK primleri İŞKUR tarafından finanse edilecek.

Başvurular, 7 Şubat 2014 Cuma gününe kadar (7 Şubat Cuma dahil) alınacak olup, yönetmeliğe göre katılımcıların % 20’si İŞKUR tarafından dezavantajlı gruba giren iş arayan kişilerden belirlenecek. Kalan % 80’lik kontenjanlarda, fazla başvuru olması halinde her kurum için noter tarafından kura çekilişi yapılarak katılımcılar belirlenecek.

Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyen vatandaşların 7 Şubat 2014 Cuma gününe kadar İŞKUR İl Müdürlüğü’ne veya Hizmet Noktalarına şahsen giderek ya da www.iskur.gov.tr internet adresinden saat 00:00’a kadar iş arayan girişi yaptıktan sonra ‘Online İşlemler’ İstihdam ‘Toplum Yararına Programlar’ TYP Başvuru’ kısmından sistem (program) numarasını yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekecek. Katılımcıların seçiminde, ilgili kurumun bulunduğu yerde ikamet edenlere öncelik verilecek.

Ayrıca, son bir yıl içerisinde TYP (ya da TYÇP)’den toplam 9 aydan az faydalanmış olanlar, (tekrar başvuru yapıp kurada çıktıkları takdirde) toplam 9 aya tamamlanacak şekilde bu programlardan faydalanabilecekler.


Programlara başvuru şartları

İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 19-65 yaş arasında olmak (18 yaşını tamamlamış olmak),        Açıköğretim hariç öğrenci olmamak, en az okuryazar olmak, kamudan emekli, malul, dul, yetim vb. aylığı almamak, son bir yıl içerisinde yüklenici kurumun çalışanı olmamak, son altı ay içerisinde İŞKUR'un diğer programlarından (Kurs, Girişimcilik veya İşbaşı Eğitim) faydalanmamış olmak, son bir yıl içerisinde Toplum Yararına Programlardan (TYP veya TYÇP) dokuz aydan az faydalanmış olmak.


Kura çekiliş tarihleri ve yeri

Milli Eğitim Müdürlüklerinin tüm kontenjanları, Düvenci Belediyesi ve Çorum merkezdeki kamu kurum ve kuruluşlarının çekilişi 12 Şubat 2014 tarihinde saat 10.00’da; ilçe belediyelerinin çekilişleri ise 13 Şubet 2014 tarihinde saat 10.00’da İŞKUR’da yapılacak.








Son Güncelleme: 29.01.2014 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.