'5500 adet çadır kuruldu'

Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, Suriye’den gelen sığınmacılara ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

24 Şubat 2016 Çarşamba 11:24
'5500 adet çadır kuruldu'

Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, Suriye’den gelen sığınmacılara ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Özkabakçı, şunları dile getirdi; “Esad rejiminin ve Rusya’nın saldırıları sonrası Halep’ten ve çevre bölgelerden kaçıp Babusselam-Kilis sınırına gelen sığınmacı sayısı her geçen gün artıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, göç krizinin başladığı günden bu yana yardımlarına ara vermeden devam ediyor. 


Geçtiğimiz haftalarda Esad ve Rus güçlerinin yoğun kuşatma altına aldığı Halep’ten kaçarak Türkiye'nin Kilis sınırına akın eden on binlerce mülteci İHH'nın kurduğu kamplara yerleştiriliyor. Yaklaşık 300 kişilik bir İHH Acil Yardım Ekibinin bölgede devam ettiği çalışmayla sığınmacılar için yeni barınma alanları oluşturuluyor. 


5500 adet çadır kuruldu


Sayının her geçen gün aratmasıyla oluşturulan yeni kamp alanlarına yönlendirilen sığınmacılar için günde ortalama 50 kişilik İHH acil yardım ekibi çadır kurulumu ve yemek dağıtımı için çalışıyor. Şu ana kadar ekipler Babusselam ve Haremeyn bölgelerinde 5500 çadır kurulumu gerçekleştirdi. Çadırlarla birlikte battaniye dağıtımı yapılıyor.


Azez'de yaşanan olaylarla sığınmacıların sayısının 60 bini aştığı Babüsselam ve Haremeyn kampları dışında bu kampların yakınlarındaki boş zeytinlik alanlarında oluşturmaya başlanılan kamplara da çadır kurulumlarına başlandı.


5 tanesi konteyner kent olmak üzere 9. kamp kuruldu. Konteyner kentlerde güneş panellerinden elde edilen enerji ile ısınma ihtiyacı gideriliyor. Ayrıca düzenli olarak hijyen malzemesi, mat, battaniye, dağıtımı yapılıyor.


Çorum İHH Olarak da Çorumlu hayırseverlerin yardımlarını da Suriye’deki mağdurlara ulaştırmaya devam ediyoruz. Çorum’dan yardım çalışmalarımız aralıksız sürüyor.


Destek için:


Çorum İHH Ofisi (Eşref Hoca Cad. Murat Evler 6. Sok. No:12 Hz. Ali Camii Yanı),


İrtibat Tel: 0364 2242620 – 0538 8777655


Banka: Kuveyt Türk Çorum Şb. IBAN:


Her gün 50 bin kişilik sıcak yemek


İHH ekipleri Suriye içinde kurulan kaplarda mağdurlara günde 50 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirirken her gün 100 bin adet de ekmek ulaştırıyor. Krizin başından  bu yana toplamda 313 bin 400 kişilik yemek ve 1 milyon 200 bin adet de ekmek dağıtımı gerçekleştirilmiş oldu.

Halep'ten evlerini terk edip daha güvenli olan sınır bölgesine gelen sığınmacılar bütün zorluklara rağmen kamplarda hayatlarına devam ediyor. Her geçen gün durumun daha da vahim bir hal almasıyla artan gereksinimler sığınmacıların durumunu daha da zorlaştırıyor. Evlerini terk edip gelen Suriyeli sayısının 60 bini bulduğu sınırda, Halep'teki saldırıların devam etmesi halinde daha çok insanın gelmesi bekleniyor.

Halep'teki saldırılardan kaçan ve hala gelmeye devam eden sığınmacılara İHH yardım yapmaya ara vermeden devam ediyor.”

Son Güncelleme: 24.02.2016 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165