59 noktada 180 kamera ile denetim

Trafik kurallarını ihlal edenler yakın takipte...

26 Nisan 2019 Cuma 14:32
59 noktada 180 kamera ile denetim

Çorum Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri 59 noktada 180 kamera ile sürücüleri denetliyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Çorum’da trafik kazalarının önlenmesi, trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, kaza sonucu meydana gelen yaralanmaların azaltılması ve denetim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması amacıyla 2019 yılı sonuna kadar kısa adı KGYS olan Kent Güvenliği Yönetim Sistem ile denetlemelerini sürdürüyor.

Trafik kural ihlallerine yönelik emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlali, cep telefonu kural ihlali, kask ıullanımı ihlali, çift sıra park ihlali, yaya kaldırımı park ihlali, drift yapan araçlar ile Kuyumcular Çarşısı, Zafer Çarşısı,  Kubbeli Camii etrafı vetrafiğe kapalı alanlara yönelik motosiklet denetimi yapılarak tespiti yapılıyor.

Çorum genelinde 59 nokta, 180 adet kamera ile Çorum’un geneli gerek asayiş yönünden gerekse trafik yönünden takip ediliyor. Ekipler kamera ile tespit ettikleri yere anında ulaşabiliyor.

2019 yılı içerisinde Drone, KGYS (Kent Güvenliği Yönetim Sistemi) ve Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerince özellikle saygısız olarak araç kullandığı (dirft atan, abartılı eksozlu) tespiti yapılan ve diğer kural ihlallerinden 4061 cezai işlem yapıldı.

DİKKAT! CEZALAR ARTTI

Açıklamada, herhangi bir zorunluluk olmaksızın, karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndüren araç sürücülerine uygulanan 108,00 TL trafik idari para cezası da  5.010,00 TL’ye yükseltildi. 2019 yılı içerisinde 13 sürücüye bu kapsamda  işlem uygulandı.

Ayrıca Fuar Alanında, karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracını döndürdüğü tespit edilen araç sürücülerine de 5.010,00 TL trafik idari para cezası uygulanıyor. Para cezası ile birlikte araç 60 gün süre ile trafikten men edilerek, araç sürücüsünün de Sürücü Belgesi geçici olarak 60 gün süre ile geri alınıyor.
 

Son Güncelleme: 26.04.2019 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165