7 il valisi bölgeye çekildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7 il valisini afet bölgesine çektiklerini belirterek,

15 Ağustos 2021 Pazar 10:51
7 il valisi bölgeye çekildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7 il valisini afet bölgesine çektiklerini belirterek, "Buraya 7 vali arkadaşımızı çektik. Sivas, Kütahya, Afyon, Çorum, Kırıkkale, Tokat valilerimizi çektik ve ’bütün il özel idaremiz ile gelin ve bize 48 saat içinde köy yollarını teslim edin’ dedik. Onlar da bütün özverileri ile çalışıyorlar” dedi.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da 58 kişinin hayatını sel felaketinde kaybettiğini belirterek, “Yarın itibari ile kampanyamızı başlatacağız. Şu ana kadar, 47 milyon 600 bin lira yardım yapıldı” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez başkanlıklarında, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

BUGÜNE KADAR GÖRDÜĞÜM EN AĞIR TABLO

Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Balan Soylu, “Kastamonu’nun Bozkurt ve diğer ilçeleri, Sinop, Bartın’da meydana gelen sel felaketi sonrasında Cumhurbaşkanımızın talimatı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Karşı karşıya kaldığımız sel felaketi, mevsim normalleri, görülmeyen bir yoğunlukta yaşandı. Biz çok tartışılan, hatırlarsınız Artvin’e gittiğimizde, orada da gündeme getirilen HES’in biraz üzerinde ağaçların kökleri ile beraber yağmurun şiddeti sebebi ile kopartılıp, dağın tepesinde büyük bir çıplaklık açıldığın gördük. Normal olmayan bir manzara ile karşılaştık. Kastamonu Bozkurt ile ilgili söyleyebilirim, Sinop Ayancık ve selin vurduğu köyleri de ziyaret ettik. Orada da aynı tablo var. Yaşadığımız sel bugüne kadar gördüğüm en ağır tablodur. Sadece Bozkurttaki tablo, 5 değerinin üzerindedir. Esnaf açısından, kayıplarımız açısından ağır bir tablo var, altyapı açısından ve insan kaybı açısından ağır bir tablo var. Burada zannediyorum uzun erimli ve hummalı bir çalışma gerçekleştireceğiz”dedi.

KÖY YOLLARININ YÜZDE 90’I BİTMİŞ OLACAK

Köy yollarının yapılması için büyük bir çaba sarf edildiğini ifade eden Bakan Soylu, “Köy yollarının yarın akşam itibariyle yüzde 90’nunu bitirmiş oluruz. Sayın bakanlarımızla, arkadaşlarımızla oturduk. Buraya 7 vali arkadaşımızı çektik. Sivas, Kütahya, Afyon, Çorum, Kırıkkale, Tokat valilerimizi çektik ve ’bütün il özel idaremiz ile gelin ve bize 48 saat içinde köy yollarını teslim edin’ dedik. Onlar da bütün özverileri ile çalışıyorlar”

İHA

Son Güncelleme: 15.08.2021 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Komik 2021-08-15 18:33:41

Amaç ne?

banner165