8 il Çorum’da toplandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı 8 ayrı kent Çorum’da toplandı.

05 Mart 2020 Perşembe 12:18
8 il Çorum’da toplandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı 8 ayrı kent Çorum’da toplandı.

Çorum, Samsun, Amasya, Tokat, Kastamonu, Çankırı, Sinop ve Kırıkkale illerinin katılımı ile 5 gün sürecek olan ‘Tay Portal Sistemi’ (Tarım Arazileri Yönetim Sistemi) eğitimi Anitta Otel’de düzenleniyor.

Eğitim bakanlık Tarım Arazileri Yönetimi Daire Başkanlığı görevlileri tarafından yapılıyor.

Tay Portal Sistemi ile tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlendirilmesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespiti işlemlerinin Tay Portal otomasyonu üzerinden, il ve İlçe tarım ve orman müdürlüklerine gelen başvuruların takbis entegrasyonu ile değerlendirilmesi, değerlendirilen başvurulara otomatik cevap verilmesi ve bu cevapların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne servisler aracılığı ile iletilmesini sağlıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.