8 yıl kitap oldu

17 Mayıs'ta görev süresi dolacak olan Rektör, 8 yıllık hizmetlerini kitap haline getirdi.

30 Nisan 2019 Salı 12:10
8 yıl kitap oldu

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bugün Rektör Yardımcıları ile birlikte yerel basının temsilcileri ile bir araya geldi.

17 Mayıs’ta görev süresi sona erecek olan Rektör, iki dönem süren yönetim anlayışını genel hatlarıyla özetledi. Karşılıklı sohbet havasında geçen toplantıda 8 yıllık hizmet ve yatırımlar kitap haline getirilerek basına sunuldu.

HESAP VERME VE ŞEFFAFLIK

Kamuda hesap verilebilirlik ve şeffaflık ilkeleri gereği yaptıklarını, yapamadıklarını aktaran Alkan, sorumlu olduğu üniversitede kamu kaynaklarını bilimsel ölçülere göre kullanarak olumlu çıktılara ulaştıklarını söyledi. Alkan, görev yaptığı dönemde hesap verme ve şeffaflık ilkesini uygulamaya geçirmelerinin diğer kamu hizmetleri için de örnek teşkil ettiğini ifade etti.

DEVASA BÜTÇEYE RAĞMEN OLUMSUZ BİR ŞEYLE ANILMADIK

Eksiklerinin olabileceğini ancak yapılabileceklerin en iyisini yapmaya gayret ettiklerini belirten Alkan, 8 yılda 1.2 katrilyondan fazla kaynağın ellerinden geçtiğini, paranın büyük bölümünü yatırıma yönlendirdiklerini, bu kadar devasa bütçeye rağmen olumsuz bir şeyle anılmadıklarını kaydetti.

DARBE GİRİŞİMİ VE SONRASI…

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi sonrasında Türkiye genelinde bir çok üniversitede ciddi sorunlar yaşanırken, HİTÜ’den birkaç ihraç yaşandığını, daha sonraki aşamalarda isimsiz mektuplar ve karanlıkta kalleşlik yapanların çıktığını aktaran Alkan, aradan geçen 3 yıllık zaman zarfında üniversitede ciddi adımlar atıldığını dile getirdi.

TRİBÜNLERE OYNAMADIM

Tribünlere oynamadığını belirten Alkan, bundan sonraki süreçte işbaşına gelecek isimlerin yapılan yatırım ve hizmetlerin devamını sağlamaları ve üzerine bir şeyler koymaları gerektiğini ifade etti.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VE HASTANE

Diş Hekimliği Fakültesi’nin önünde bir engel kalmadığını, Diş Hastanesi’nin de Mayıs ayında ihale edileceğini hatırlatan Alkan, Güney Kampüsü’nün de sağlık üniversitesi olarak hızla yapılandırılmasının zorunluluğuna dikkat çekti.

KAMPÜS TARTIŞMALARI

Hitit Üniversitesi’nin binadan ibaret olmadığını baştan beri dillendirdiğini, yapılan işlerle mantalite dönüşümünü gösterdiklerini belirten Alkan, kampüsün tapusunun bile 2018 yılı Ekim ayında üniversiteye verildiğini, bu süreçte herhangi bir itiraz olsa binaları yapmalarının bile mümkün olmayacağını anlattı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden geldiğini, orada kendilerine öğretilen ilk kuralın ‘haddini bil’ olduğunu anlatan Alkan, kampüsü tartışanların üniversitede inkılap tarihi ve Türkçe derslerine liselerden öğretmenlerin gelerek ders verdiğinden hiç bahsetmediğini kaydetti.

MAKAM İÇİN ÇİRKİNLEŞENLER

Rektörlük makamının birileri için geleceklerini süsleyen hedef olurken kendisi için ülkeye bir şeyler kazandırma ve hizmet için bir vesile olduğunu özetleyen Alkan, Çorum’da bazı çevrelerde var olan dedikodu alışkanlığının tedavisi zor, ancak İstanbul gibi büyük merkezlerde çözüm bulunabilecek patolojik bir vaka olduğunu vurguladı. Alkan, “Makam için bazı insanların bu kadar çirkinleştiği ortamda benim için bu görev geçmiş oldu. Birileri bu tür makamları gelecek gibi görüyor. Bizim için bu görevler geçmiş. Bu nedenle önceden beri rektörlük için talebim olmadı.” dedi.

Son Güncelleme: 02.05.2019 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aliihsan 2019-04-30 15:38:40

Sizi çok sevdik be hocam....vicdanınız rahatsa gerisi hikaye, yolunuz açık olsun.Allah yar ve yardımcınız olsun.

Avatar
Ali TEMİZÖZ 2019-04-30 16:14:44

Hitit üniversitemize çok işler kazandırdınız.üniversitemizin önceki halini biliyorum katkılarınızdan dolayı şükranlarımı sunarım Allah yolunuzu açık etsin bizler her zaman yanındayız saygıdeğer hocam.

Avatar
Çorumlu 2019-04-30 19:54:50

Akıllı olan siyasetçiler ne yapar eder rektör beyi göndertmezler, çünkü adam çalışıyor sizin adınız oluyor, her açılışa gittiniz her etkinliğe katıldınız kırışa kırışa oturup poz verdiniz, rektör bey biraz geri durdu sadece basına bir iki fotoğraf verebildiniz, sizde icraat yok bari elinizdekini kaçırmayın...

Avatar
Mr 2019-04-30 20:31:05

Bu sitede sadece yandas yorumlar yayinlanir...
Diger yorumlara yer yok!
Ne zaman yapilan yalan yanlisi yazarsan yayinlamaz vesselam...

banner165