81 genç tarihle buluşuyor

İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Av. Mehmet Karadağ, ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve...

17 Mart 2015 Salı 15:36
 81 genç tarihle buluşuyor


İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Av. Mehmet Karadağ, ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Karadağ mesajında;  “İnsanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’ de ecdadımız yine insanlık tarihinin en şanlı destanlarından birini yazmıştır. Çanakkale Zaferi, Milletimize büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında bile düşmanından esirgemediği merhamet ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale Savaşlarında verilen olağanüstü mücadele, Milli  şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ‘Çanakkale Şehitlerine’ yazdığı şiirde de vurguladığı gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu  vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu vatanı bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.” Dedi


İlim Yayma Cemiyeti’nin Çanakkale Zaferinin 100. Yılı münasebetiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile ‘81 İlimizi Temsilen 81 Genç Tarihiyle Buluşuyor’ isimli projeyi hayata geçirdiğini belirten Karadağ, Şöyle dedi: “Projemizde amacımız, 81 İlimizi temsilen 81 gencimizi Kurtuluş Savaşı döneminde Milli Mücadelede öne çıkan illerimizle buluşturarak, gençlerimizin tarihinden ve kültüründen haberdar olması, Ceddimizin bu topraklar üzerinde nasıl mücadele verdiğini bizzat yerinde, gezerek ve görerek tarihini öğrenmesi ve bu bilinçle şuurlanması. Aynı zamanda Çanakkale Zaferinin 100. yılının kutlanacak olması sebebiyle, Çanakkale Savaşlarına yönelik farkında lığı ve ilgiyi arttırmak amaçlanmıştır. Ayrıca dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinden istifade etmesi hedeflenmiştir.


Projede Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Çanakkale İllerimiz yer almaktadır.  Gazintep’in kurtuluş gününde Gaziantep te olan 81 Gencimiz önümüzdeki günlerde Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Çanakkale’yi de ziyaret edeceklerdir.


Bu anlamlı ve önemli günde Çanakkale Zaferimizin 100. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle yad ediyorum, Aziz şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun"



Son Güncelleme: 17.03.2015 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165