81 İlde aynı zamanda

Çorum'da 135 okul önünde, 180 yaya geçidinde 400 personel 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' dedi.

06 Şubat 2019 Çarşamba 12:47
81 İlde aynı zamanda

İçişleri Bakanlığı tarafından, ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganı kapsamında 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik” yılı tüm Türkiye’de bugün ilan edildi. Uygulama 81 ille birlikte Çorum'da da bugün başladı.

"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" uygulaması Vali Mustafa Çiftçi’nin de katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Çiftçi uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada, 2019 yılının yaya öncelikli trafik yılı ilan edildiğini hatırlatırken,  “Bu uygulamadan sonra trafiğe açık alanda, herhangi bir trafik polisi yoksa, trafik ışığı yoksa araçlar yavaşlayacak yayaya öncelik verecekler. Bu şekilde davranmazlarsa idari yaptırımlara maruz kalabilecekler. Saat 12.00-13.00 arasında tüm Türkiye’de bugün bu uygulama yapılıyor. Çorum’da da 135 okul önünde, 180 yaya geçidinde 400 personelle bu uygulama devam ediyor. Öncelik hayatın, öncelik yayanın. İnşaallah hayırlı uğurlu olur.” dedi.

Son Güncelleme: 06.02.2019 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilginize 2019-02-06 13:14:07

Sürücülerin büyük çoğunluğu tarafından yayalara yol verilmiyor.Ne kadar kampanya yapılırsa yapılsın,denetim ve ceza gerekiyor.Dün,öğlen saatlerine doğru,motosikletli bir dönerci kuryesi,belediye tarafından yaya geçidinden geçip,PTT önünden park içine girip,Azap Ahmet sokağına geçti.Bu arada da emniyet müdürü de PTT önünden geçiyordu.Muhtemelen bu durumu gördüğünü düşünüyorum.İnanmayan varsa mobeselerden takip edebilir.Bu kural ihlali yapan sürücüye cezai bir işlem yapıldı mı merak ediyorum.Trafik güvenliği yok.Vatandaşın can güvenliği de yok.

Avatar
Erkan 2019-02-06 15:36:11

İkinci bir kampanya da ters yöne girmeme, kırmızı ışıkta geçmeme ve dörtlüyü yaktığı heryere park etmeme için lazım ya da koy ışık kamerasını, cezayla terbiye et şehirlileşememiş insanları.